Video: Οδηγώντας την Pagani Huayra

Ο Jonny Lieberman του Motor Trend βρέθηκε στη Modena, όπου αφού είδε από κοντά το πως η Pagani κατασκευάζει τη Huayra, αργότερα την πήρε και για βόλτα στις βουνίσιες διαδρομές γύρω από τη Modena.

Το Ιταλικό hypecar φορά τον V12 6,0-λίτρων twin-turbo κινητήρα της AMG, ο οποίος αποδίδει 730 άλογα και 1.000 Nm ροπής. Συνδυάζεται με έναν 7-τάχυτο σειριακό κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη με AMT ρομποτικό σύστημα με πολλά

προγράμματα οδήγησης, συνολικού βάρους 96 κιλών. Όλα τα παραπάνω δίνουν την δυνατότητα στην πισωκίνητη Huayra να έχει τελική ταχύτητα 370 χλμ/ώρα και να μπορεί να παράγει πλευρικές δυνάμεις της τάξεως των 1.5 G. Τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε 3,2 δευτερόλεπτα. Ζυγίζει 1.350 κιλά, έχοντας κατανομή βάρους 44% μπροστά και 56 πίσω.

Πόσο κοστίζει; Από 1.050.000 ευρώ μπορεί να γίνει δική σου. Το εσωτερικό είναι αντίστοιχο με αυτό που περίμενε κανείς από την Pagani. Πολυτέλεια με ρετρό σχεδίαση με το carbon, το δέρμα και το αλουμίνιο να συνδυάζονται αρμονικά. Ο πίνακας οργάνων διαθέτει μπλε φωτισμό, ενώ στο κέντρο του ταμπλό βρίσκεται τοποθετημένο ένα multimedia σύστημα με ραδιόφωνο, σύστημα πλοήγησης, σύνδεση Bluetooth και άλλα πολλά.

Εμείς είχαμε την ευκαιρία τον περασμένο Μάρτιο να βρεθούμε στο εργοστάσιο της Pagani και να δούμε από κοντά το πως η Pagani φέρνει στη ζωή τα hypercar της.

[Πηγή: YouTube]

Keywords
Τυχαία Θέματα