Video: Παίρνοντας τη pole position πηγαίνοντας όσο πιο αργά γίνεται

Quiz: Ποιος είναι ο σκοπός των κατατακτήριων δοκιμών ενός αγώνα; Να κάνεις έναν αλάνθαστο, τέλειο και γρήγορο γύρο με σκοπό να είσαι στη πρώτη σειρά εκκίνησης.

Για κάποιους αγώνες όμως η πρώτη θέση δεν είναι απαραίτητα και η καλύτερη δυνατή. Στη συγκεκριμένη περίσταση βλέπουμε τη διαδικασία των κατατακτηρίων του WTCC (World Touring Car Championship) στη πίστα του Salzburgring της Αυστρίας.

Ο λόγος που όπως θα δεις οι οδηγοί πηγαίνουν πολύ σιγά είναι γιατί συνήθως στο συγκεκριμένο

πρωτάθλημα αυτός που παίρνει την pole position δεν είναι και ο ευνοημένος στον αγώνα. Αυτό γιατί το μπροστά αυτοκίνητο έχει να “αντιμετωπίσει” και την αντίσταση του αέρα ενώ τα πίσω του εκμεταλλευόμενα το γνωστό μας “slipstreaming” κερδίζουν εύκολα θέσεις.

Αυτό είχε στο μυαλό του ο προπορευόμενος μπροστά που ήθελε να το προσπεράσουν αλλά το αντιλήφθηκαν και οι υπόλοιποι οδηγοί και ακολουθούσαν σε πολύ αργό ρυθμό. Πόσο αργό; Κοντά στα 30 με 35 χλμ/ώρα.

Το θέαμα αυτό, φυσικά, δεν άρεσε στους αγωνοδίκες αφού δε συνάδει με τον χαρακτήρα του μηχανοκίνητου αθλητισμού και τιμώρησε τους 14 οδηγούς που επέλεξαν αυτή τη στρατηγική με €6000 πρόστιμο στον καθένα αλλά και 12 θέσεις ποινής, αφήνοντας τον Michel Nykjaer που τους προσπέρασε να πάρει τη πρώτη του pole position. Δες το βίντεο το στιγμιότυπο που γελοιοποιεί τον αγώνα και συνάμα τον θεσμό.

[Πηγή: YouTube (1), (2)]

Keywords
Τυχαία Θέματα