Video: Το σύστημα κλιματισμού του Volvo C30 Electric

Η Volvo συνεχίζει τις δοκιμές του C30 Electric στα χιόνια της Σουηδίας και έδωσε ένα νέο video στο οποίο αυτή τι φορά μας μιλά για το σύστημα κλιματισμού του αυτοκινήτου το οποίο έχει σχεδιαστεί ώστε να μεγιστοποιεί την αυτονομία του αυτοκινήτου σε κρύα κλίματα.

Το σύστημα κλιματισμού χρησιμοποιεί ένα σύστημα θέρμανσης το οποίο θερμαίνει την μπαταρία και τη καμπίνα των επιβατών όταν το αυτοκίνητο φορτίζεται. Το σύστημα μπορεί να ρυθμιστεί για πόση ώρα μπορεί

να δουλέψει, αλλά ανεξαρτήτως της ρύθμισης, ενεργοποιείται μόλις ανιχνεύσει ότι οι μπαταρίες έχουνε πέσει κάτω από τους 15 βαθμούς Κελσίου.

Προαιρετικά, υπάρχει ένα σύστημα θέρμανσης το οποίο τροφοδοτείται από βενζίνη ή βιοαιθανόλη χωρητικότητας 14.5 λίτρων και μεγιστοποιεί την αυτονομία του αυτοκινήτου μιας και χρειάζεται λιγότερο ρεύμα σε σχέση με το ηλεκτρικό σύστημα θέρμανσης. Τα δύο συστήματα μπορούν να λειτουργήσουν ταυτόχρονα ώστε να φέρουν την θερμοκρασία της καμπίνας σε επιθυμητά επίπεδα μέσα σε λίγα λεπτά. Η Volvo δηλώνει ότι η C30 EV έχει αυτονομία 80 χλμ ακόμη και στο πολικό ψύχος.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα