Whitmarsh: Ο Raikkonen είναι ένας από τους ταχύτερους οδηγούς στον κόσμο

16:04 7/8/2012 - Πηγή: AutoBlog

Το κορυφαίο όνομα που επέστρεψε φέτος στη Formula 1 δεν είναι άλλο απ’ αυτό του Kimi Raikkonen. Ο Φινλανδός, Παγκόσμιος Πρωταθλητής τού 2007 με τη Ferrari, οδηγεί, για λογαριασμό τής Lotus, ένα μονοθέσιο που του επιτρέπει ν’ αγωνιστεί για τις κορυφαίες θέσεις, καθώς να δείξει την ταχύτητά του. Στον προηγούμενο

αγώνα, ο “Iceman” τερμάτισε στη δεύτερη θέση, όντας κοντά στον Lewis Hamilton, στο τελευταίο stint τού αγώνα, αν και, ουσιαστικά, δεν απείλησε τον Βρετανό, ο οποίος κρατούσε τη διαφορά κοντά στο 1 δευτερόλεπτο.

Τώρα, ο Martin Whitmarsh, Πρόεδρος της McLaren Racing, δηλώνει ότι ο Φινλανδός είναι ένας από τους ταχύτερους οδηγούς στον πλανήτη.

Νομίζω ότι είναι ένας από τους ταχύτερους οδηγούς τού πλανήτη. Οι άνθρωποι τείνουν να υποτιμούν τον Kimi, επειδή είναι λιγομίλητος. Αλλά, είναι ένας πολύ έξυπνος και εντυπωσιακός οδηγός. Η Lotus είναι ένα καλό μονοθέσιο, έτσι, μαζί, είναι μια πραγματική απειλή.

Είμαι βέβαιος ότι έχετε προσέξει πως ο Kimi δεν κάνει πολλά λάθη· πάντα κάνει καλή δουλειά. Έτσι, μ’ εκπλήσσει το γεγονός ότι είναι ικανός να βελτιώνεται ακόμα περισσότερο μέσα στη σεζόν.

Ο Raikkonen οδήγησε για λογαριασμό της McLaren από το 2002, μέχρι και το 2006. Ο Φινλανδός, σίγουρα, αρέσκεται στους φετινούς κανονισμούς, όπου η διαχείριση των ελαστικών είναι καθοριστική, καθώς είναι ένας οδηγός που έχει πολύ “ευγενικό” στυλ οδήγησης.
Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα