Αυτή η απίστευτη Porsche 911 GT1 Evo βγαίνει στο σφυρί!

19:56 8/3/2016 - Πηγή: AutoBlog

Αυτή δεν είναι ούτε η πρώτη, ούτε η τελευταία road legal Porsche 911 GT1 που πωλείται ή δημοπρατείται. Είναι όμως μία από τις πιο “ιδιαίτερες” γιατί επίσημα, είναι η μοναδική αγωνιστική 911 GT1 Evo που μετατράπηκε σε road-legal! Ίσως γι’ αυτό εκτιμάται ότι θα πωληθεί γύρω στα 2,7-3,0 εκατομμύρια ευρώ!

Όταν η Porsche “εξαπέλυσε” την 911 GT1, συνειδητοποίησε

ότι δεν είναι όσο ανταγωνιστική θα ήθελε. Ο twin-turbo, επίπεδος εξακύλινδρος των 3.2 λίτρων, απέδιδε γύρω στα 600-640 άλογα, οπότε δεν εντοπιζόταν εκεί το πρόβλημα. Για την Evolution έκδοση, οι Γερμανοί εστίασαν στην αεροδυναμική του αγωνιστικού τους. Έτσι προέκυψε η Evo έκδοση. Και πώς διαφέρει το συγκεκριμένο αυτοκίνητο από τις “κλασικές” Strassenversion; Για να μην μπούμε σε λεπτομέρειες, ας περιοριστούμε στο γεγονός ότι ο κινητήρας τους είναι detuned και αποδίδει “μόλις” 550 άλογα, ενώ ζυγίζουν και 100 κιλά περισσότερα.

Bonus η εκπληκτική “P1 POW” πινακίδα. Κάτι μου λέει όμως ότι δεν θα είσαι ο μοναδικός που θα θέλει τη συγκεκριμένη 911 GT1 Evo και αυτό σημαίνει ότι όποιος την αποκτήσει, θα χρειαστεί να βάλει πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη τον ερχόμενο Μάιο, οπότε και θα δημοπρατηθεί η Porsche στην διοργάνωση της RM Sotheby’s στο Μονακό.

[See image gallery at www.autoblog.gr]

Keywords
Τυχαία Θέματα