Αυτό είναι το νέο HY-KERS 2012 της Ferrari [w/video]

Η Ferrari σήμερα στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε τόσο το νέο της σύστημα KERS, HY-KERS 2012, όσο και την F12berlinetta στους Κινέζους. Το σύστημα δεν έχει καμία σχέση με αυτό που διέρρευσε πριν από μερικές ημέρες.

Το πρώτο HY-KERS που είδαμε στην έκθεση της Γενεύης πίσω το 2012, είχε σχεδιαστεί ώστε να μειώνει τις εκπομπές CO2 κατά 40% ενώ αύξανε και τις επιδόσεις. Χρησιμοποιούσε έναν ηλεκτροκινητήρα το οποίο ήταν τοποθετημένο πάνω στο 7-τάχυτο αυτόματο διπλόδισκο κιβώτιο ταχυτήτων και

συνεργαζόταν με τον V12 μπροστά, κεντρομήχανο κινητήρα της 599 GTB.

Το νέο HY-KERS έχει σχεδιαστεί για αυτοκίνητα που φοράνε τον V12 κινητήρα στο πίσω μέρος. Αν και η Ferrari δεν το επιβεβαιώνει στο δελτίο τύπου, η νέα Ferrari Enzo (F70) θα είναι το πρώτο αυτοκίνητο που θα το φορά. Το σύστημα διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες, τον έναν τοποθετημένο πάνω στο κιβώτιο, ενώ ένας δεύτερος ηλεκτροκινητήρας έχει τοποθετηθεί μπροστά από τον V12 και δίνει ρεύμα στα βοηθητικά συστήματα του αυτοκινήτου. Και οι δύο ηλεκτροκινητήρες τροφοδοτούνται από μπαταρίες οι οποίες είναι τοποθετημένες σε διάφορα μέρη του αυτοκινήτου, ανάλογα με τον διαθέσιμο χώρο και την τελική διαμόρφωση του κάθε μοντέλου.

Η Ferrari δεν αποκάλυψε τίποτα σχετικά με το πόσα άλογα παράγει το σύστημα ΚΕRS της, αλλά οι φήμες μιλούν ότι θα δίνει επιπλέον 120 άλογα, όπου σε συνδυασμό με τα 800 άλογα του V12, θα κάνει την Enzo να αποδίδει συνολικά 920 άλογα.

Η πειραματική φάση του συστήματος έχει ολοκληρωθεί και η Ferrari αναφέρει ότι μέσα στους επόμενους μήνες θα ξεκινήσει η φάση ανάπτυξης του. Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείς να βρεις στο δελτίο τύπου που ακολουθεί.
Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα