Από €12.990 το Ford Focus 1.0 EcoBoost, από €17.322 το Focus 1.6 ECOnetic

H ελληνική αντιπροσωπεία της Ford ανακοίνωσε πως πλέον το Focus με τον 1.0 EcoBoost κινητήρα, που πρόσφατα ανακηρύχθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά «Διεθνής Κινητήρας της Χρονιάς 2013, πλέον θα προσφέρεται στην Ελλάδα με 12.990 ευρώ.

Το Focus 1.0 EcoBoost (125 PS), που είχαμε δοκιμάσει, έχει επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα

11,3 δευτ. και τελική ταχύτητα 193 χλμ./ώρα. Καταναλώνει 5,0 λίτρ./100 χλμ. με εκπομπές CO2 114 γραμ./χλμ. Η έκδοση 100 PS του κινητήρα 1.0LEcoBoost προσφέρει την καλύτερη απόδοση καυσίμου στην κατηγορία με κατανάλωση 4,8 λίτρ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 109 γραμ./χλμ.

Παράλληλα ανακοίνωσε πως το Ford Focus 1.6 ECOnetic ξεκινά από τις €17.322. Το κύριο χαρακτηριστικό της συγκεκριμένης έκδοσης είναι η μικρή κατανάλωση, μόλις 3,7 λίτρα/100 χλμ. Η Ford θέλοντας να κάνει το Focus 1.6 ECOnetic ένα από τα πιο οικονομικά αυτοκίνητα της κατηγορίας, εξόπλισε το αυτοκίνητο με καλύτερη αεροδυναμική λόγω της κλειστής γρίλιας και του καλύτερου πατώματος και πατά πάνω σε σιδερένιες ζάντες με αεροδυναμικά τάσια με ελαστικά χαμηλής τριβής.

Μηχανικά φορά τον 1600αρη πετρελαιοκινητήρα Duratorq TDCi που χάρη στα νέα μπεκ, της νέας τουρμπίνας, του συστήματος Start/Stop, του συστήματος ανάκτησης ενέργειας κατά το φρενάρισμα και του βελτιωμένου σύστηματος ψύξης αποδίδει 105 άλογα με μέση κατανάλωση 3.5 λίτρων/100 χλμ και εκπομπές CO2 95 γρ/χλμ.

Αναλυτικά τις νέες τιμές μπορείς να τις βρεις εδώ.

[Πηγή: Ford]

Δελτίο Τύπου

Νέα Τιμολογιακή Πολιτική από τη Ford

Ford Focus 1.0 EcoBoost 100PS: €12.990Ford Focus 1.6 ECOnetic 105PS: € 17.322

ΑΘΗΝΑ, Ιούνιος, 2013 – Το Ford Focus αναδείχτηκε πρόσφατα παγκόσμιο best-seller και ο πολύ αποδοτικός βενζινοκινητήρας 1.0 EcoBoost της Ford Motor Company ανακηρύχθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά «Διεθνής Κινητήρας της Χρονιάς 2013». Η Ford Ευρώπης σχεδιάζει να τριπλασιάσει την ετήσια παραγωγή οχημάτων που εφοδιάζονται με αποδοτικούς βενζινοκινητήρες EcoBoost στο εργοστάσιο κινητήρων της στην Κολωνία. Το πρώτο τρίμηνο του 2013 στην Ευρώπη, ο κινητήρας 1.0 EcoBoost είχε ποσοστό 30% στο Focus.

Σε μικρό χρονικό διάστημα από τότε που κυκλοφόρησε το Ford Focus 1.0 EcoBoost έχει προσελκύσει το θαυμασμό για την κατανάλωσή του. Εκτός από απολαυστικό στην οδήγηση μπορεί ταυτόχρονα να είναι και πολύ οικονομικό.

Το Focus 1.0 EcoBoost (125 PS) έχει επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα 11,3 δευτ. και τελική ταχύτητα 193 χλμ./ώρα. Καταναλώνει 5,0 λίτρ./100 χλμ. με εκπομπές CO2 114 γραμ./χλμ. Η έκδοση 100 PS του κινητήρα 1.0LEcoBoost προσφέρει την καλύτερη απόδοση καυσίμου στην κατηγορία με κατανάλωση 4,8 λίτρ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 109 γραμ./χλμ.

«Ο κινητήρας 1.0 EcoBoost αποτελεί πρότυπο καινοτομίας και κυκλοφόρησε στην αγορά την κατάλληλη στιγμή, καθώς οι πελάτες αναζητούσαν κάτι πολύ αποδοτικό και παράλληλα απολαυστικό στην οδήγηση» δήλωσε ο κ. Νίκος Νοταράς, πρόεδρος & διευθύνων σύμβουλος της Ford Motor Ελλάς.

Το Focus ECOnetic προσφέρει αυξημένη οικονομία καυσίμου, διαθέτει Auto-Start-Stop και οι εκπομπές ρύπων CO2 είναι 99 g/km. Η ισχύς προέρχεται από τον δοκιμασμένο και αξιόπιστο κινητήρα της Ford 105 PS (80 kW) 1.6 Duratorq TDCi με στάνταρ, επικαλυμμένο Diesel Particulate Filter (cDPF) και κατανάλωση μικτού κύκλου 3.7 l/100 km.

Επίσης, το Focus ECOnetic διαθέτει το σύστημα Ford Eco Mode. Το σύστημα αυτό παρακολουθεί τις κυριότερες παραμέτρους που σχετίζονται με τη βέλτιστη κατανάλωση καυσίμου, οι οποίες μπορούν να επηρεαστούν σοβαρά από τις αλλαγές στο στυλ οδήγησης. Μεταξύ των παραμέτρων αυτών είναι η αλλαγή ταχυτήτων, η προνοητικότητα δηλαδή οδήγηση όσο το δυνατόν πιο σταθερά και ομαλά καθώς και οδήγηση στον αυτοκινητόδρομο, δηλαδή-οδήγηση με πιο σταθερή ταχύτητα σε αυτοκινητόδρομους και επαρχιακούς δρόμους. Στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας παρακολούθησης, το Ford Eco Mode δημιουργεί ένα προφίλ οδηγού με σχέδιο βαθμολογίας για τις παραμέτρους οδήγησης και προσφέρει πληροφορίες για σταδιακή βελτίωση της κατανάλωσης. Αυτή η συνεχής διαδικασία μπορεί να μεταφραστεί σε συμβουλές για τον οδηγό που συμβάλλουν στη μέγιστη αξιοποίηση της τεχνολογίας του αυτοκινήτου.

«Στη Ford έχουμε μεγάλη εμπειρία στις τεχνικές ‘Eco-driving’ που χρησιμοποιούνται για να επιτυγχάνεται μέγιστη οικονομία. Το σύστημα Ford Eco Mode προσφέρει στον οδηγό χρήσιμες και ρεαλιστικές συμβουλές Οικολογικής οδήγησης και βοηθά πραγματικά να γίνει ένας Eco-driver, ώστε απολαμβάνοντας την οδήγηση να πετυχαίνει ταυτόχρονα τη μέγιστη οικονομία καυσίμου! Με τη νέα τιμολογιακή πολιτική ερχόμαστε ακόμη πιο κοντά στον Έλληνα καταναλωτή» συμπλήρωσε ο κ. Νίκος Νοταράς, πρόεδρος & διευθύνων σύμβουλος της Ford Motor Ελλάς.

Keywords
Τυχαία Θέματα