Αποχωρεί ο Michael Schumacher από την Formula 1

Αυτό ήταν, ο Michael Schumacher, ανακοίνωσε σήμερα στη Suzuka, ότι αποχωρεί οριστικά από την ενεργό δράση ως οδηγός της Formula 1, στο τέλος της χρόνιας. Ο Γερμανός διοργάνωσε συνέντευξη τύπου σήμερα στην Ιαπωνία και μαζί με τον Ross Brawn ανακοίνωσε την απόφαση του να κρεμάσει τα γάντια του για δεύτερη φορά, αυτή τη φορά οριστικά.

Μετά

τη μεταγραφή του Lewis Hamilton στην Mercedes, οι φήμες φούντωναν σχετικά με το μέλλον του Γερμανού 7 φορές παγκόσμιου πρωταθλητή, με μερικές ανέφεραν ότι ίσως μετακινηθεί στην Sauber. Ο ίδιος, θέλησε να δώσει ένα τέλος σε όλη αυτή τη παραφιλολογία ανακοινώνοντας την αποχώρηση του.

Ο Schumacher δήλωσε:

Έχω αποφασίσει να αποσυρθώ από την Formula 1 στο τέλος της σεζόν, αν και είμαι ακόμη σε θέση να ανταγωνιστώ με τους καλύτερους οδηγούς του κόσμου. Αυτό είναι κάτι που με κάνει περήφανο και αυτό είναι μέρος του γιατί ποτέ δεν εξέφρασα λύπη για την επιστροφή μου.

Μπορώ να είναι χαρούμενος με την απόδοση μου και βελτιωνόμουν σε κάθε αγώνα κατά τη διάρκεια των τριών τελευταίων ετών. Ωστόσο, κάποια στιγμή πρέπει να πεις αντίο.

Το σκεφτόμουν εδώ κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων και μηνών και δεν ήμουν σίγουρος αν εξακολουθούσα να έχω το κίνητρο και την ενέργεια που είναι απαραίτητη για να συνεχίσω. Δεν είναι του στυλ μου να κάνω κάτι αν δεν είmαι 100% σίγουρος γι’αυτό. Με τη σημερινή απόφαση αισθάνομαι ότι απελευθερώνομαι από αυτές τις αμφιβολίες.

Δική μου φιλοδοξία δεν είναι απλώς να οδηγώ στην Formula 1, αλλά να παλεύω για νίκες. Και η απόλαυση της οδήγησης τρέφεται με την ανταγωνιστικότητα.

Δεν πετύχαμε τους στόχους μας αλλά είμαι χαρούμενος με τα επιτεύγματα της καριέρας μου. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Daimler, την Mercedes, την ομάδα και τους μηχανικούς για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν. Τώρα θέλω να συγκεντρωθώ στο υπόλοιπο της χρονιάς και να ευχαριστηθώ τους αγώνες.

Στο βιογραφικό του Schumacher μετά από 21 χρόνια στο χώρο, υπάρχουν 3 ομάδες (Benetton, Ferrari και Mercedes), 7 Παγκόσμια Πρωταθλήματα, 308 συμμετοχές σε GP, 91 νίκες, 155 βάθρα, 77 ταχύτερους γύρους και 68 pole position. Δικαίως θεωρείτε ο πιο πετυχημένος οδηγός της F1 όλων των εποχών. Περισσότερες δηλώσεις μπορείς να βρεις στο δελτίο τύπου που ακολουθεί.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα