Μπορείς να αγοράσεις ένα αυτόνομο αυτοκίνητο. Περίπου δηλαδή…

16:21 2/1/2016 - Πηγή: AutoBlog

Τα αυτόνομα αυτοκίνητα απέχουν χρόνια για να περάσουν στην παραγωγή, αλλά μπορεί κάποιος να αγοράσει σήμερα ένα τέτοιο. Στο περίπου δηλαδή… Πρόκειται για το πειραματικά αυτόνομο αυτοκίνητο της Austin Robot Technology που χρησιμοποιήθηκε για τις ανάγκες του διαγωνισμού DARPA Grand Challenge.

Είναι ένα ειδικά τροποποιημένο Isuzu VehiCross που πωλείται στο eBay για 15.000 δολάρια. Σύμφωνα με τον πωλητή έχει διανύσει λίγα χιλιόμετρα αλλά δεν διαθέτει το λέιζερ της Velodyne

και το σύστημα πλοήγησης της Applanix, τα δύο βασικά μέρη του αυτόνομου συστήματος οδήγησης. Με το αυτοκίνητο δίνονται μαζί όλοι οι μηχανικοί ενεργοποιητές που απαιτούνται για να κατευθύνουν, να φρενάρουν, να επιταχύνουν και να αλλάζουν ταχύτητες, ένας σαρωτής λέιζερ 180 μοιρών, το software όπως και δύο ισχυροί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, οι οποίοι βρίσκονται τοποθετημένοι πάνω στο αυτοκίνητο.

Επειδή μαζί με το αυτοκίνητο δεν πωλούνται το Velodyne λέιζερ και το σύστημα πλοήγησης, δεν μπορεί να λειτουργήσει αυτόνομα, αλλά αποτελεί μια καλή βάση για μια ομάδα π.χ ενός πανεπιστημίου, που θέλει να εμπλακεί στην ανάπτυξη ενός αυτόνομου αυτοκινήτου.

Keywords
Τυχαία Θέματα