Χριστούγεννα στην πόλη επιλέγουν φέτος οι Αθηναίοι

H TomTom δημοσιοποίησε τα αποτελέσματα από μια ενδιαφέρουσα έρευνα που πραγματοποίησε σχετικά με τις μετακινήσεις των Αθηναίων κατά τη περίοδο των γιορτών. Από την έρευνα προκύπτει ότι τα 2/3 των Αθηναίων δεν σκοπεύουν να ταξιδέψουν την περίοδο αυτή, ενώ για όσους επιλέξουν μια απόδραση από το κλεινόν άστυ, το αυτοκίνητο φαίνεται να είναι το αγαπημένο μέσο μεταφοράς. Οι οδηγοί εκτιμούν ότι η κίνηση θα είναι αυξημένη, χωρίς ωστόσο να ανησυχούν ιδιαίτερα για αυτό. Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν συνοπτικά τα εξής:

2 στους 3 Αθηναίους
θα μείνουν στην πόλη την περίοδο των εορτώνΑπό όσους σχεδιάζουν να ταξιδέψουν, 9 στους 10 θα μετακινηθούν εντός Ελλάδας, ενώ μόλις 1 στους 10 σχεδιάζει να ταξιδέψει στο εξωτερικό9 στους 10 θα ταξιδέψουν με αυτοκίνητο6 στους 10 ερωτηθέντες πιστεύουν ότι θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα κίνησης. Παρόλα αυτά, η κίνηση φαίνεται να αγχώνει αρκετά ή πολύ, μόνο 1 στους 4 Αθηναίους, ενώ ο πιο δημοφιλής τρόπος αντιμετώπισής της φαίνεται να είναι ο περιορισμός των μετακινήσεων.Τέλος, 1 στους 4 ερωτηθέντες δηλώνουν ότι δε θα κάνουν κάτι για να αντιμετωπίσουν την κίνηση.

Τα αποτελέσματα τις έρευνας έχουν αρκετό ενδιαφέρον και σίγουρα θα πρέπει να προβληματίσουν γενικότερα. Προσωπικά πάντα χαίρομαι να βλέπω αποτελέσματα από ανεξάρτητες πηγές που δείχνουν λίγο πιο καθαρά την κατάσταση που επικρατεί. Παρ’ολο που στο δελτίο τύπου της εταιρίας δεν αναφέρεται το μέγεθος του δείγματος για να δούμε κατά πόσο είναι αντιπροσωπευτικό, αξίζει να το διαβάσεις ολόκληρο στη συνέχεια.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χριστούγεννα, Αθηναίοι,christougenna, athinaioi