Χρυσή μινιατούρα Lamborghini Aventador με κόστος 10,5 εκατ. ευρώ !!!

Σίγουρα ένα ιδιαίτερο δώρο για τα Χριστούγεννα. Τι είναι; Μια χρυσή μινιατούρα Lamborghini Aventador σε κλίμακα 1:8 με κόστος 10,5 εκατ. ευρώ! Είναι δημιουργία του Robert Wilhelm Gulpen ο οποίος στην έκθεση της Φρανκφούρτης του 2011 είχε παρουσιάσει αυτή τη carbon μινιατούρα Lamborghini Aventador, ενώ το 2010 μας είχε δείξει αυτή την χρυσή Bugatti Veyron.

Στα

τέλη του 2011 κατασκεύασε και αυτή την χρυσή Aventador η οποία αρχικά είχε αξιολογηθεί ότι κοστίζει “μόλις” 3,5 εκατ. ευρώ, αλλά ο οίκος Sotheby’s επαναξιολόγησε το μοντέλο το οποίο το κοστολόγησε τα 10,5 εκατ. ευρώ.

Είναι κατασκευασμένη από καθαρό χρυσό, πλατίνα, και 1.400 διαμάντια με το κόστος κατασκευής της να κυμαίνεται στα 2,5 εκατ. ευρώ. Ο δημιουργός του δηλώνει ότι είναι ένα high-tech έργο τέχνης αφού ήθελε να δημιουργήσει κάτι το μοναδικό, κάτι που δεν υπήρχε μέχρι στιγμής. Του πήρε 500 ώρες για να το κατασκευάσει και εκτός ότι θέλει να μπει στο βιβλίο Γκίνες με την πιο ακριβή μινιατούρα του κόσμου, την πιο ασφαλή βιτρίνα του κόσμου και το πιο πολυτελή λογότυπο του κόσμου, ενώ θα δωρίσει περισσότερα από 500.000 ευρώ για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα