Διέρρευσε το Volvo S90 με το μακρύ μεταξόνιο

H Volvo έχει από αρχές του μήνα πάρει την απόφαση να κατασκευάζει το S90 με το μακρύ μεταξόνιο στη Κίνα και από εκεί να εξάγεται σε Ευρώπη και Η.Π.Α. Η παρουσίαση του S90L θα γίνει στην έκθεση της Guangzhou τον Νοέμβριο και σήμερα βλέπουμε τις πρώτες φωτογραφίες του μοντέλου, που προέρχονται από την πολυπληθέστατη ασιατική χώρα.

Το αυτοκίνητο θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Geely, μητρικής εταιρίας της Volvo,

στη πόλη Chengdu της Κίνας, στο ίδιο εργοστάσιο που κατασκευάζονται τα S60 sedan και XC60, και θα γίνει το πέμπτο μοντέλο της σουηδικής εταιρίας που θα κατασκευάζεται στην ασιατική χώρα.

Το Volvo S90L διαθέτει 12 εκατ. μεγαλύτερο μεταξόνιο, προσφέροντας με αυτό το τρόπο επιπλέον χώρο για τους επιβάτες της δεύτερης σειράς καθισμάτων, και θα τεθεί απέναντι στις αντίστοιχες προτάσεις της Audi με το A6, της BMW με την Σειρά 5, της Mercedes-Benz με την E-Class και της Jaguar με την XF.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από την Κίνα, το μήκος του φτάνει τα 5.083 χλστ., το πλάτος του τα 1.879 χλστ. και το ύψος του τα 1.450 χλστ., ενώ το μεταξόνιο αγγίζει τα 3.061 χλστ. Κάνοντας μια σύγκριση, το “απλό” S90 έχει μήκος 4.963 χλστ., πλάτος 1.879 χλστ. και ύψος 1.443 χλστ., με το μεταξόνιο του να φτάνει τα 2.941 χλστ. Μηχανικά δεν αναμένονται αλλαγές, και θα εξοπλίζεται με τα 2,0-λιτρα σύνολα βενζίνης και πετρελαίου, T4, T5 και T6 hybrid.

[See image gallery at www.autoblog.gr]

Keywords
Τυχαία Θέματα