Έκθεση Γενεύης 2012: Opel Mokka, Insignia BiTurbo και RAD-e [w/video]

19:38 8/3/2012 - Πηγή: AutoBlog

Μαζί με το Opel OPC, παγκόσμια πρεμιέρα στη Γενεύη έκανε και το Opel Mokka, το νέο crossover των Γερμανών. Αποτελεί στην ουσία την Ευρωπαική έκδοση του Buick Encore και διαθέτει σπορ στυλ και μια ποικιλία από κινητήρες, συμπεριλαμβανομένων ενός 1,6-λίτρων βενζίνης με 115 ίππους, ενός υπερτροφοδοτούμενου 1,4-λίτρων βενζίνης με

140 ίππους και ενός 1,7-λίτρων CDTI diesel με 130 ίππους.

Κατά βάση πρόκειται για μπροστοκίνητο μοντέλο αλλά θα υπάρχει και η επιλογή τετρακίνητης έκδοσης. Όλα τα μοντέλα θα έχουν στο βασικό τους εξοπλισμό συστήματα ηλεκτρονικού ελέγχου ευστάθειας (ESC), Traction Control (TC), Hill Start Assist (HSA) και το Hill Descent Control (HDC).

Επίσης στο περίπτερο της Opel βρίσκεται το RAD-e. Περιγράφεται ως το “πρώτο ηλεκτρικό e-ποδήλατο που χτίζεται σύμφωνα με τις αρχές κατασκευή και παραγωγής των αυτοκινήτων“. Το πρωτότυπο έχει ένα μοτέρ 250 watt που δίνει ένα μια αυτονομία των 60-145 χιλιόμετρων.

Στη Γενεύη παρουσιάζεται και το Insignia BiTurbo, με τον twin-turbo 2.0-λίτρων κινητήρα diesel που παράγει 195 ίππους και 400 Nm ροπής, δίνοντας τη δυνατότητα στο αυτοκίνητο να επιταχύνει από 0-100 χλμ/ώρα σε 8,7 δευτερόλεπτα και με την τελική ταχύτητα στα 230 χλμ/ώρα, με την μέση κατανάλωση να ανέρχεται 4.9 λίτρα/100 χλμ και εκπομπές CO2 129 γρ/χλμ. Τέλος βρίσκεται και το Ampera, το ευρωπαικό αυτοκίνητο της χρονιάς. Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείς να βρεις στο ελληνικό δελτίο τύπου που ακολουθεί.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα