Έκθεση Γενεύης 2012: Renault Zoe EV

21:19 6/3/2012 - Πηγή: AutoBlog

Στη Γενεύη βρίσκεται η έκδοση παραγωγής του Renault Zoe με τους Γάλλους να ανακοινώνουν και τις τιμές πώλησης του νέου τους ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Σε σχέση με το πρωτότυπο Zoe που είχε παρουσιαστεί στην έκθεση του Παρισιού τον 2010, η έκδοση παραγωγής έχασε όλα εκείνα τα φουτουριστικά χαρακτηριστικά του. Διαθέτει τη νέα γρίλια της γαλλικής εταιρίας, συμβατικούς καθρέπτες

και όχι τα LED φωτιστικά σώματα του πρωτότυπου.

Η αρχική του τιμή ξεκινά από τις 15.700 ευρώ και στον στάνταρ εξοπλισμό διαθέτει το Renault R-Link, τον ταχυφορτιστή Chameleon καθώς και αυτόματο ηλεκτρονικό κλιματισμό. Επίσης θα υπάρχουν οι εκδόσεις Zoe Zen και Zoe Intens με αρχική τιμή 17.500 ευρώ ενώ η ενοικίαση των μπαταριών κοστίζει 79 ευρώ τον μήνα με συμβόλαιο που καλύπτει 12.500 χλμ ετησίως ή περίοδο 36 μηνών.

Οι μπαταρίες του ηλεκτροκινητήρα είναι τοποθετημένες στο πάτωμα ώστε να επιτευχθεί χαμηλότερο κέντρο βάρους αλλά και να αλλάζουν γρήγορα. Το μήκος του αναμένεται να είναι κοντά στα 4 μέτρα, το ύψος του κοντά στο 1.6 μέτρο ενώ το μεταξόνιο αγγίζει τα 2.55 μέτρα.

Έχει μέση αυτονομία 210 χλμ με την Renault να δηλώνει ότι η πραγματική αυτονομία του ανέρχεται σε 100 χλμ σε κρύες καιρικές συνθήκες και 150 χλμ σε ήπιες καιρικές συνθήκες. Η φόρτιση των μπαταριών 43 kW  μπορεί να γίνει με τρεις τρόπους. Με μια αργή νυχτερινή φόρτιση, μια ταχεία 30-λεπτη μέσω ταχυφορτιστή όπου θα γεμίζουν έως 90% της χωρητικότητας η με την πλήρη αντικατάστασή τους. Οι πωλήσεις του θα ξεκινήσουν στην Ευρώπη από το φθινόπωρο. Αναλυτικότερες λεπτομέρειες, μπορείς να βρεις στο δελτίο τύπου που ακολουθεί.

Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα