‘Εκθεση Γενεύης 2012: Tata Megapixel Concept [w/video]

15:08 8/3/2012 - Πηγή: AutoBlog

Η Tata έφερε στη Γενεύης το νέο της πρωτότυπο, το Megapixel. Οι Ινδοί το περιγράφουν ως ένα νέο 4-θέσιο μικρό αυτοκίνητο πόλης REEV με range extended κινητήρα. Έχει αυτονομία 900 χλμ με το υβριδικό του σύνολο να αποτελείται από μια μπαταρία φωσφορικών ιόντων λιθίου 13 kWh και από έναν μονοκύλινδρο 325 κ.εκ κινητήρα βενζίνης, ο οποίος φορτίζει τον ηλεκτροκινητήρα. Έχει μέση κατανάλωση 1 λίτρο/100 χλμ με εκπομπές CO2 22 γρ/χλμ.

Με την μπαταρία του, μπορεί να κινηθεί για 87 χλμ. Η φόρτιση των μπαταριών του γίνεται ασύρματα μέσω ενός pad.

Το πρωτότυπο έχει αναπτυχθεί από το κέντρο σχεδιασμού της Ινδίας, της Αγγλίας και της Ιταλίας και μας δείχνει την σχεδιαστική φιλοσοφία της Tata για τα αυτοκίνητα της στο μέλλον. Διαθέτει 4 συρόμενες πόρτες καθώς και μια μεγάλη πανοραμική οροφή.

Διαθέτει 4 ανεξάρτητους ηλεκτροκινητήρες έναν σε κάθε τροχό και σε συνδυασμό με ένα zero turning radius σύστημα, που στρίβει τους μπροστά τροχούς σε οξείες γωνίες έχοντας ακτίνα στροφής μόλις 2.8 μέτρων. Στο εσωτερικό υπάρχει μια οθόνη αφής HMI (human machine interface) στην κεντρική κονσόλα, μέσω της οποίας ρυθμίζονται ο κλιματισμός και οι υπόλοιπες ρυθμίσεις του αυτοκινήτου.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα