Έκθεση Παρισιού 2012: Honda CR-Z Facelift 2013

Τη προηγούμενη βδομάδα η Honda παρουσίασε το ανανεωμένο CR-Z στην έκθεση αυτοκινήτου της Ινδονησίας και τώρα το βλέπουμε με κάθε επισημότητα και στο ευρωπαϊκό του ντεμπούτο στο Παρίσι.

Όπως έχουμε δει το αυτοκίνητο έχει ελαφριάς έκταση στιλιστικές αλλαγές στο εμπρός μέρος αλλά και στο εσωτερικό. Διαθέτει νέο μπροστά προφυλακτήρα, νέα γρίλια, νέα φωτιστικά σώματα, νέο διαχύτη και ζάντες 17″.

Η

πιο σημαντική αλλαγή θα μπορούσαμε να πούμε ότι βρίσκεται κάτω από το καπό, όπου ο 1,5-λίτρων i-VTEC κινητήρας βενζίνης έχει ορισμένες τροποποιήσεις στο σύστημα μεταβλητού χρονισμού βαλβίδων, στην ECU αλλά και στο αναβαθμισμένο ηλεκτρικό σύστημα του κινητήρα που τώρα υιοθετεί μια μπαταρία ιόντων λιθίου (αντί της παλιάς υβριδικής νικελίου-μετάλλου). Χάρη σε αυτές τις αλλαγές, η συνολική ισχύς έχει αυξηθεί από τους 122 ίππους στα 137 στις 6.600 σ.α.λ., με τη ροπή του να φτάνει τα 190 Nm και σε συνδυασμό με ένα CVT κιβώτιο τα 0-100 έρχονται πλέον σε 9 δευτερόλεπτα (0,7 δευτ. πιο γρήγορα) και η τελική ταχύτητα 200 χλμ/ώρα. Η ιαπωνική εταιρία υπόσχεται κατανάλωση 5 λίτρων/100 χλμ., με τις εκπομπές CO2 να είναι 116 γρ/χλμ.

Στο εσωτερικό υπάρχει νέο καντράν καθώς και το νέο σύστημα Plus Sport, το οποίο βελτιώνει την απόδοση του κινητήρα, με το πάτημα ενός κουμπιού.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα