Έλληνας κατασκεύασε ίσως το καλύτερο Smartphone app, το οποίο σε βοηθά να περάσεις τα κόκκινα φανάρια [w/video]

Ο Έλληνας ερευνητής, Εμμανούηλ Κουκουμίδης, κάνει το διδακτορικό του στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (MIT) και σχεδίασε μια πρωτοποριακή εφαρμογή για smartphones, που επιτρέπει στους οδηγούς να προλαβαίνουν τα κόκκινα φανάρια, αναπτύσσοντας όση ταχύτητα χρειάζεται για να τα περνούν ή το αντίθετο.

Η εφαρμογή ονομάζεται “Signal Guru”, και αναγνωρίζει πότε ένα φανάρι αλλάζει χρώμα, επιτρέποντας στον οδηγό να αναπτύξει την κατάλληλη ταχύτητα είτε για να το περάσει είτε για να σταματήσει εγκαίρως,

περιορίζοντας τη χρήση καυσίμων. Όπως λέει ο ίδιος στο Reuters, τα όρια ταχύτητας κινούνται πάντα στο πλαίσιο του νόμου.

Η εφαρμογή έχει ήδη δοκιμαστεί με επιτυχία στο Cambridge, όπου διαπιστώθηκε έως και 20% μείωση της χρήσης καυσίμου, αλλά και στη Σιγκαπούρη, με ανάλογη επιτυχία. Προς το παρόν o Κουκουμίδης, αναμένει χρηματοδότηση ώστε να το βγάλει στην αγορά.

O Μανώλης έχει ήδη εργαστεί σε Microsoft, Google και στο CERN και αποφοίτησε αρχικά από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, ενώ το μεταπτυχιακό του το έκανε στο Πρίνστον. Αναλυτικά το pdf της έρευνας του μπορείς να το βρεις εδώ.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα