Ένα Jensen Viperceptor με έναν V10 κινητήρα 8.4-λίτρων

To Jensen Interceptor έγινε ιδιαίτερα γνωστό για πολλούς λόγους, με έναν από αυτούς να είναι και το όνομα του που το δανείζεται από ένα αεροσκάφος.

Όταν κυκλοφόρησε στα μέσα της δεκαετίας του 1960, το Jensen Interceptor έγινε ένα αρκετά δημοφιλές βρετανικό GΤ με 6.408 μονάδες που παράγονται κατά τη διάρκεια 10 χρόνων κυκλοφορίας του.

Ωστόσο, παρά τη πάροδο 35 χρόνων από το τέλος της παραγωγής του, το ενδιαφέρον για το αυτοκίνητο παραμένει σε μεγάλο βαθμό, κυρίως λόγω της ύπαρξης one-off project όπως αυτό.

Το

συγκεκριμένο Jensen Interceptor έχει υποστεί δραματικές αλλαγές τα τελευταία δύο χρόνια και είναι κατασκευασμένο από τον Brooke Anderson και τη Valley Gas Speed Shop. Η πρώτη και κυριότερη αλλαγή είναι αυτή του ονόματος, αφού πλέον ονομάζεται Jensen Viperceptor.

Γιατί Viperceptor; Απλά γιατί αυτό το εντελώς επανασχεδιασμένο Jensen φιλοξενεί κάτω από το καπό του έναν 8.3-λίτρων V10 κινητήρα μιας Dodge Viper, απόδοσης 510 ίππων και 740 Nm ροπής, με το αυτοκίνητο να είναι προς πώληση για £149.995 (€175.000)!

[Πηγή: Pistonheads]

Keywords
Τυχαία Θέματα