Επίσημο: Ford Fiesta Facelift

12:57 5/9/2012 - Πηγή: AutoBlog

Αυτό είναι το ανανεωμένο Ford Fiesta το οποίο θα κάνει ντεμπούτο στην έκθεση του Παρισιού στα τέλη του μηνός, ενώ θα παρουσιαστεί και αύριο στην εκδήλωση Go Further. To ανανεωμένο Fiesta διαθέτει νέο μπροστά προφυλακτήρα, νέα φωτιστικά σώματα, LED φώτα ημέρας και νέα

γρίλια. Κάτω από το καπό θα τοποθετηθεί και ο 1.000αρης EcoBoost κινητήρας απόδοσης 100 και 125 ίππων, αντικαθιστώντας τους ατμοσφαιρικούς κινητήρες 1.400 και 1.600 κ.εκ.

Το νέο Fiesta προσφέρει ένα προηγμένο πακέτο τεχνολογιών όπως το σύστημα συνδεσιμότητας Ford SYNC με φωνητική ενεργοποίηση, το Active City Stop και το Ευρωπαϊκό ντεμπούτο του MyKey. Επίσης θα εφοδιάζεται με το βραβευμένο βενζινοκινητήρα 1.0 EcoBoost ο οποίος στοχεύει στην καλύτερη κατανάλωση στην κατηγορία. Ο Martin Smith, executive design director Ford Ευρώπης δήλωσε:

Το Fiesta είναι ένα από τα πιο δημοφιλή μικρά αυτοκίνητα παγκοσμίως εδώ και πέντε δεκαετίες και η σπορ γοητεία της τελευταίας γενιάς Fiesta έχει εμπνεύσει πραγματικό πάθος στους αγοραστές παγκόσμιων μικρών οχημάτων, συμβάλλοντας στο να γίνει το πιο επιτυχημένο μικρό αυτοκίνητο σε όλο τον κόσμο.Έπρεπε να διατηρήσουμε αυτό το ζωτικό κομμάτι στο χαρακτήρα του Fiesta – αλλά θέλαμε να του χαρίσουμε πιο σοφιστικέ εμφάνιση.

Στη φυσιογνωμία του Fiesta κυριαρχεί η τραπεζοειδής εμπρός μάσκα, πλαισιωμένη από προβολείς κομμένους με λέιζερ με φώτα ημέρας τεχνολογίας LED, ενώ η αισθητική του καπό δηλώνει ένδειξη ισχύος. Το ανασχεδιασμένο Fiesta διαθέτει μία αρμονική και εργονομικά βελτιστοποιημένη καμπίνα.

Το Fiesta ενσαρκώνει τη φιλοσοφία της Ford να κάνει πιο προσιτή τη σύγχρονη τεχνολογία στο ευρύ κοινό – προσφέροντας προηγμένα χαρακτηριστικά σε περισσότερους οδηγούς για πρώτη φορά – ενώ θα είναι το μοναδικό μεταξύ των Ευρωπαίων ανταγωνιστών που θα διαθέτει Active City Stop, ένα σύστημα αποφυγής συγκρούσεων με χαμηλές ταχύτητες.

Το Ford SYNC προσφέρει ένα απαράμιλλο επίπεδο συνδεσιμότητας, επιτρέποντας στους χρήστες να ενεργοποιούν φωνητικά τηλεφωνικές κλήσεις και μουσικές επιλογές από συσκευές συνδεδεμένες μέσω Bluetooth ή USB. Το SYNC περιλαμβάνει Emergency Assistance, το οποίο συνδέει απευθείας τους επιβάτες με τις τοπικές υπηρεσίες επείγουσας ανάγκης μετά από ένα ατύχημα στην τοπική γλώσσα.

Το νέο Fiesta θα ‘φιλοξενήσει’ επίσης το Ευρωπαϊκό ντεμπούτο μιας πρωτιάς στην κατηγορία, του MyKey, με τη βοήθεια του οποίου οι γονείς αυξάνουν την ασφάλεια στην  οδήγηση περιορίζοντας το βαθμό επικινδυνότητας όταν στο τιμόνι βρίσκονται τα παιδιά τους. Το σύστημα επιτρέπει στους ιδιοκτήτες να διαμορφώνουν τα όρια της μέγιστης ταχύτητας και έντασης του ηχοσυστήματος. Επίσης ενεργοποιεί τη σίγαση του ηχοσυστήματος μέχρις ότου οι επιβάτες δέσουν τις ζώνες τους και εμποδίζει την απενεργοποίηση βοηθημάτων οδηγού, συστημάτων ασφαλείας και των πιο κρίσιμων προειδοποιήσεων.

To Fiesta ST θα ξεκινήσει τις πωλήσεις του από τις αρχές του 2013 και μηχανικά φορά τον 1.6 EcoBoost turbo κινητήρα απόδοσης 180 ίππων με 240

Keywords
Τυχαία Θέματα