Επίσημο: Ford Fusion 2013 ή αλλιώς το νέο Mondeo

15:37 9/1/2012 - Πηγή: AutoBlog

Η Ford παρουσίασε επίσημα σήμερα στο Detroit το νέο Fusion, το οποίο εμείς και ο υπόλοιπος κόσμος, το ξέρουμε ως Mondeo. Το νέο Fusion θα ξεκινήσει τις πωλήσεις του μέσα στο 2012 στην Αμερική (στην Ευρώπη αναμένεται το 2013) και θα είναι διαθέσιμο τόσο με κινητήρες εσωτερικής καύσης όσο και σε υβριδικές και ηλεκτρικές προτάσεις. Στιλιστικά δανείζεται

πολλά στοιχεία από το Evos Concept και οι κινητήρες διαθέτουν σύστημα Start/Stop, σύστημα τετρακίνησης στον επιπλέον εξοπλισμό, αλλά και δύο κιβώτια, ένα 6-τάχυτο μηχανικό και ένα 6-τάχυτο αυτόματο. Το νέο Fusion φορά ένα νέο σασί μεγαλύτερο κατά 13 mm, ψηλότερο κατά 26 mm και στενότερο κατά 35 mm. Η ακαμψία του σασί έχει αυξηθεί κατά 10% και η μπροστά ανάρτηση αποτελείται από γόνατα MacPherson με την πίσω να είναι πολλαπλών συνδέσμων.

Πάμε να δούμε τους κινητήρες. Σε ότι αφορά τους βενζινοκινητήρες, υπάρχει ένας 1.600αρης Ecoboost απόδοσης 182 ίππων με μέση κατανάλωση 31.5 mpg (7.47 λίτρα/100 χλμ), ο οποίος συνεργάζεται με το νέο αυτόματο κιβώτιο και διαθέτει σύστημα Start/Stop. Επίσης υπάρχει και ένας 2.0-λιτρος Ecoboost απόδοσης 240 ίππων.

Το Fusion Hybrid πλέον έχει μπαταρίες ιόντων λιθίου σε σχέση με τις νικελίου-υδριδίου του παλιού μοντέλου. Εκτός του ότι είναι ελαφρύτερες, προσφέρουν και μεγαλύτερη ιπποδύναμη κάνοντας το αυτοκίνητο να μπορεί να πιάσει τελική ταχύτητα 100 χλμ/ώρα αποκλειστικά με τον ηλεκτροκινητήρα, ο οποίος μέχρι σήμερα ήταν ικανός να πιάσει τα 75 χλμ/ώρα. Το υβριδικό σύστημα αποτελείται από έναν 2.0-λιτρο Atkinson τετρακύλινδρο Atkinson κινητήρα με μέση κατανάλωση 5.2 λίτρα/100 χλμ, έχοντας μικρότερη κατανάλωση από τον ανταγωνισμό (Toyota Camry Hybrid, Hyundai Sonata Hybrid).

Τέλος υπάρχει το Fusion Energi plug-in hybrid, το οποίο η Ford το αναφέρει ως το πιο αποδοτικό μεσαίο αυτοκίνητο του κόσμου, το οποίο έχει ισοδύναμη κατανάλωση με τα 100 MPGe (μέση κατανάλωση ηλεκτρικών μοντέλων). Το Fusion Energi plug-in hybrid έχει αυτονομία 8 MPGe μεγαλύτερη από το Chevrolet Volt και 13 MPGe από το  Toyota Prius plug-in hybrid. Το Fusion Energi θα ξεκινήσει τις πωλήσεις του από το φθινόπωρο του 2012. Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείς να βρεις στο δελτίο τύπου που ακολουθεί.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα