Επιβεβαίωση για ακόμη μια φορά, το Mitsubishi Evo XI θα είναι υβριδικό

Στο περιθώριο της έκθεσης της Αυστραλίας, ο πρόεδρος της Mitsubishi Motors, Osamu Masuko, επιβεβαίωσε για ακόμη μια φορά, ότι η εταιρία του αναπτύσσει το επόμενο Mitsubishi Evo, το οποίο, όπως γνωρίζουμε, θα είναι υβριδικό.

Ο Masuko μίλησε για το i-MiEV που συμμετείχε στο φετινό Pikes Peak και κατέλαβε τη δεύτερη θέση στη κατηγορία του. Πρόθεση της Mitsubishi

ήταν με τη συμμετοχή της στο Pikes Peak, να δει τα όρια των ηλεκτρικών οχημάτων, και σύμφωνα με τον Masuko, μετά το Pikes Peak, έχουνε συλλέξει αρκετές πληροφορίες.

Για το νέο EVO δήλωσε:

Σε ότι αφορά το νέο Evolution, τώρα είμαστε αντιμέτωποι με έναν νέο κόσμο, πράγμα που σημαίνει ότι θα μπορούσαμε να σχεδιάσουμε μια εξέλιξη της νέας εποχής με αυτό το πνεύμα. Πάντα προσπαθούμε να εξελίξουμε την ανάπτυξη του σπορ αυτοκινήτου μας.

Σε παλαιότερες δηλώσεις του, ο πρόεδρος της Mitsubishi, είχε δηλώσει ότι το νέο Evo θα βγει το 2014 και θα φορά έναν υβριδικό κινητήρα, κατά πάσα πιθανότητα θα είναι ένας συνδυασμός ενός πετρελαιοκινητήρα και ενός ηλεκτροκινητήρα. Η ανάπτυξη του έχει ξεκινήσει μέσα στο 2012 και στόχος των Ιαπώνων είναι να δημιουργήσουν ένα sport αυτοκίνητο κινούμενο με ηλεκτρική ενέργεια.

Ο βασικός λόγος για την στροφή αυτή είναι οι εκπομπές CO2 που είχε το EVO X. Το νέο αυτοκίνητο θα έχει εκπέμπει λιγότερα από 200 γρ/χλμ CO2 και τα 0-100 χλμ/ώρα θα τα κάνει σε λιγότερο από 5 δευτερόλεπτα. Τέλος ο Masuko δήλωσε ότι το νέο EVO θα διαθέτει και ένα αναβαθμισμένο S-AWC σύστημα τετρακίνησης.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα