Έρχονται περισσότεροι ΣΕΑ στην Εγνατία

16:43 4/8/2012 - Πηγή: AutoBlog

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που συναντά κανείς στην Εγνατία οδό, είναι η έλλειψη πρατηρίων βενζίνης, αφού κατά μήκος των 670 χιλιομέτρων, σήμερα υπάρχει μόλις ένας Σταθμός Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (ΣΕΑ), στον Πλάτανο Ημαθίας. Έτσι, ο οδηγός που σκοπεύει να ταξιδέψει σε όλο το μήκος της, θα πρέπει να έχει το νου του ώστε να γεμίσει το ρεζερβουάρ του πριν από το ταξίδι του, για να μην βρεθεί με άδειο ντεπόζιτο.

Αυτό θα αλλάξει στο μέλλον, αφού η Εγνατία Οδός ΑΕ, έχει προχωρήσει στην δεύτερη φάση κατασκευής ΣΕΑ,

αφού θα κατασκευαστούν τα κτίρια τα οποία θα παρέχουν όλες τις ανέσεις που χρειάζεται ένας ταξιδιώτης. Έτσι, οι ΣΕΑ θα παρέχουν τη δυνατότητα στάσης ή ολιγόωρης στάθμευσης, ενώ θα καλύπτουν ανάγκες των ταξιδιωτών όπως εστίαση, χρήση τηλεφώνου, αγορές (mini markets), χρήση χώρων υγιεινής. Ταυτόχρονα, οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν ανάγκες ανεφοδιασμού, συντήρησης ή οδικής βοήθειας του αυτοκινήτου τους.

Οι επόμενοι σταθμοί θα δημιουργηθούν στο Ελευθεροχώρι Θεσπρωτίας, στο Σώστη Ροδόπης και στο Αρδάνιο του Έβρου. Οι σταθμοί έχουν ήδη ανατεθεί σε ανάδοση εταιρία εδώ και περίπου ένα χρόνο, η οποία έχει αναλάβει να τους κατασκευάσει και να τους εκμεταλλευτεί για 30 χρόνια, δίνοντας ποσοστά από τα έσοδά του στην Εγνατία Οδός ΑΕ.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα