Ερευνητές έσπασαν το σύστημα ασφαλείας των κλειδιών των πολυτελών αυτοκινήτων του VW Group

Ένας ερευνητής από το πανεπιστήμιο του Birmingham της Αγγλίας, έλαβε δικαστική εντολή να μη δημοσιεύσει τη μελέτη που ετοίμαζε να παρουσιάσει τον επόμενο μήνα στο επιστημονικό συμπόσιο Usenix στην Washington, μετά από μήνυση που κατέθεσε εναντίων του η Volkswagen.

Στο άρθρο του ο Flavio Garcia μελετούσε το σύστημα ασφαλείας

των κλειδιών των πολυτελών αυτοκινήτων όπως της Porsche, Audi, Bentley και Lamborghini, που έχει την ονομασία Megamos Crypto. Με τη βοήθεια δύο άλλων ερευνητών από το Stichting Katholieke Universiteit, των Baris Ege και Roel Verdult, κατάφερε να σπάσει το σύστημα ασφαλείας των κλειδιών και να αποκαλύψει τον κώδικα που προστατεύει τα πανάκριβα αυτά αυτοκίνητα!

Η Volkswagen τους ζήτησε να μην δημοσιεύσουν τη μελέτη, αλλά αυτοί θεώρησαν υποχρέωσή τους να το κάνουν, όπως θα έκανε κάθε σοβαρός επιστήμονας και ειδικά κάποιος που ασχολείται με την ασφάλεια συστημάτων. Η Volkswagen κέρδισε την μήνυση αλλά οι ερευνητές αναφέρουν πως, παρά την απόφαση του δικαστηρίου, η μελέτη θα παρουσιαστεί στο συμπόσιο, με τους ερευνητές να κάνουν μόνο την παρουσίαση της μελέτης τους, αλλά αυτή δεν θα υπάρχει στα πρακτικά του συνεδρίου.

Κοιτώντας την ιστορία αυτή με όσο πιο αντικειμενική ματιά μπορεί κανείς, δε μπορεί παρά να αναρωτηθεί: Ο στόχος είναι να μην αποκαλυφθεί ο κώδικας ή να καταλάβει η εταιρία ότι το σύστημα τόσο ακριβών αυτοκινήτων μπορεί να σπάσει και έτσι κάποιος να πάρει σβάρνα τις Βόρειες συνοικίες και να φορτώνει 911, Continental και R8 με την άνεσή του;

Αντί να ταχθεί εναντίων τους ίσως η Volkswagen θα έπρεπε να κοιτάξει προς το μέλλον και ζητήσει από σοβαρούς επιστήμονες να τη βοηθήσουν να επανασχεδιάσει το σύστημα ασφαλείας της γιατί μάλλον οι δικηγόροι της κάνουν καλύτερη δουλειά από τους ερευνητές της! Και απ’οτι φαίνεται, ο Flavio Garcia, ο Baris Ege και ο Roel Verdult είναι μια καλή αρχή! Δε νομίζεις;

[Πηγή: The Guardian | Photo: Flickr]

Keywords
Τυχαία Θέματα