Έτοιμος δηλώνει ο Sirotkin για τη Formula 1

Τα νέα πρόσωπα στην σημερινή πρωινή περίοδο για το Ρωσικό Grand Prix ήταν οι Sergey Sirotkin και Roberto Merhi, στις Sauber και Caterham. Ο πρώτος είχε την τιμή να οδηγήσει ένα μονοθέσιο Formula 1 μπροστά στους συμπατριώτες του. Ο Ρώσος είχε οδηγήσει ξανά την C33, στο τεστ

τού Μπαχρέιν τον Απρίλιο, και τώρα ο στόχος του είναι ν’ αποκτήσει θέση επίσημου οδηγού στην ελβετική ομάδα το 2015.

Μπορεί να υπάρχουν διαφωνίες για το αν είναι έτοιμος για κάτι τέτοιο στα 19 του, ωστόσο ο ίδιος θεωρεί ότι μπορεί ν’ ανταποκριθεί στις μεγάλες απαιτήσεις ενός τέτοιου αθλήματος.

Σίγουρα είμαι έτοιμος. Το ένιωσα και μετά από το Μπαχρέιν επίσης, αλλά εκείνο δεν ήταν πραγματικά κάτι ιδιαίτερο. Εδώ ήταν μια πολύ καλύτερη ευκαιρία σε σχέση μ’ εκεί και μπορώ να πω ότι μ’ εξέπληξε το γεγονός πως ήταν πιο εύκολο για ‘μένα απ’ ό,τι νόμιζα. Νιώθω περισσότερο από έτοιμος και απλά θέλω την ευκαιρία.

Δουλεύουμε πάνω στο να πάρουμε μια θέση την επόμενη σεζόν. Δουλεύουμε τόσο που, όσο γρήγορα πάρουμε την ευκαιρία, να μπορούμε να σκεφτούμε μερικές επιπλέον επιλογές. Για την ώρα, δεν μπορώ να πω τίποτα επίσημα.

Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός στη Ρωσία προχωρά αρκετά καλά και μόνο αυτό το Σαββατοκύριακο έχουμε κάνει ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός. Αυτό βοηθά να προσελκύσουμε τον κόσμο και να τους κάνουμε να ενδιαφέρονται για τους αγώνες. Είναι κάτι το θετικό απ’ όπου κι αν το δούμε.

Ο Sirotkin ολοκλήρωσε στο FP1 22 γύρους και ο καλύτερός του χρόνος είναι κατά 4 δέκατα πιο αργός από την καλύτερη επίδοση του team-mate του, Adrian Sutil.

Την ίδια ώρα, ο Esteban Gutierrez, μιλώντας για το μέλλον του, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ν’ αποχωρήσει από τη Sauber στο τέλος τού 2014 και φαίνεται πως είναι δυσαρεστημένος από την κάκιστη φετινή ανταγωνιστικότητα της ομάδας του.

Ναι, υπάρχουν συζητήσεις που συζητήσεις που προχωρούν καλά. Προφανώς, θέλω ένα καλύτερο μονοθέσιο και μια καλύτερη θέση για το επόμενό μου βήμα, επειδή πιστεύω ότι εξελίσσομαι πολύ καλά σαν οδηγός και τώρα χρειάζομαι ένα εργαλείο για να μπω στον ανταγωνισμό. Είτε είμαι εδώ είτε αλλού, πρέπει να είμαι σίγουρος ότι θα έχω ένα καλύτερο μονοθέσιο.

Θα ήθελα να ξέρω το μέλλον και να λέω “αυτή είναι η σωστή κατεύθυνση”. Αν κοιτάξουμε το χρονοδιάγραμμα για την απόφαση, στο τέλος τού μήνα θα υπάρχει κάποια συμφωνία για ‘μένα. Δεν μπορείς να είσαι πάντα υπερβολικά σίγουρος και, αυτή τη στιγμή, πρέπει ν’ αφοσιωθώ στις τωρινές μάχες.

Keywords
Τυχαία Θέματα