Έτσι ακούγεται το νέο Ford Focus ST, και αυτό με ψεύτικο σύστημα ήχου

Μετά την BMW M5 και το νέο Ford Focus ST έχει σύστημα που κάνει τον ήχο του κινητήρα μέσα στη καμπίνα να ακούγεται δυνατότερα προς τέρψιν τα αυτιά του οδηγού. Ο 2.0-λιτρος Ecoboost των 250 ίππων θα ακούγεται διαφορετικά εκτός καμπίνας, αλλά στο εσωτερικό της οι επιβάτες θα του ακούνε αγριότερα μέσα από φάσμα 200 έως 450 Hz.

Οι μηχανικοί της Ford έχουνε τοποθετήσει έναν ειδικό σωλήνα, τον οποίο τον ονομάζουν sound symposer και αυτός ενισχύει τον

ήχο του κινητήρα μέσα στη καμπίνα. Παρόμοιο σύστημα διαθέτουν αρκετά αυτοκίνητα όπως το Ford Mustang, το Golf GTI αλλά και Mazda MX-5, με την διαφορά του συστήματος του Focus να είναι στη παρουσία μιας ηλεκτρονικής βαλβίδας η οποίας ανοιγοκλείνει ανάλογα με τις στροφές που στροφάρει ο κινητήρας. Στις χαμηλές στροφές και ταχύτητες η βαλβίδα ανοίγει μεταφέροντας έτσι τον ήχο του κινητήρα στη καμπίνα, ενώ στις υψηλές ταχύτητας, η βαλβίδα κλείνει ώστε να κάνει όσο γίνεται δυνατό, αθόρυβη την οδήγηση στον αυτοκινητόδρομο. Για να ακούσεις τον ήχο κάνε κλικ εδώ.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα