Έτσι αναπτύσσει η Audi τον e-sound ήχο του Audi R8 e-tron [w/video]

13:53 5/4/2012 - Πηγή: AutoBlog

 H Audi ετοιμάζεται να βγάλει το R8 e-tron στη παραγωγή μέσα στο 2012 και οι μηχανικοί της εργάζονται πάνω στις τελευταίες λεπτομέρειες του ηλεκτροκίνητου supercar. Οι Γερμανοί εργάζονται από το 2010 για το ήχo που θα βγάζει το R8 e-tron και τώρα μας δείχνουν τις δοκιμές που κάνουν ώστε να αποφασίσουν στον καλύτερο.

Ο λόγος που χρειάζεται να υπάρχει ένα μεγάφωνο το οποίο θα παράγει ήχο είναι απλός. Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, κινούμενα με ταχύτητα έως και 25 χλμ/ώρα είναι σχεδόν αθόρυβα. Μόλις το αυτοκίνητο ξεπεράσει την

ταχύτητα αυτή, ο ήχος του αέρα και της κύλισης των τροχών στον δρόμο παράγουν έναν ήχο ο οποίος λύνει το πρόβλημα. Το πρόβλημα, όπως καταλαβαίνεις, εντοπίζεται στις μικρές ταχύτητες εντός πόλεων που έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορούν οι πεζοί να ακούσουν ότι πλησιάζει το αυτοκίνητο.

Η Audi λοιπόν, ετοιμάζει ένα εξωτερικό σύστημα το οποίο θα το ενσωματώσει στο μέλλον σε όλα τα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα. Η ομάδα έχει ως στόχο να αναπτύξει έναν ήχο ο οποίος να αντανακλά της βασικές αξίες “Vorsprung durch Technik” της Audi. Όσοι από εσάς βιάζεστε να πείτε, αν βάλει ένα mp3 ενός κινητήρα εσωτερικής καύσης η Audi δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν είναι αυτός ο στόχος της, αφού θέλει να δημιουργήσει έναν ήχο που να συνάδει εννοιολογικά με τα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα.

Όπως θα δεις και στο video, ο ήχος είναι παρόμοιος με αυτόν που έχουμε ακούσει από ηλεκτρικά αυτοκίνητα και διαστημόπλοια στις ταινίες του Hollywood. Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείς να βρεις στο δελτίο τύπου που ακολουθεί.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα