Η Bentley του Ανδρέα Εμπιρίκου επισκέφτηκε το εργοστάσιο της Bentley

Μια από τις πιο σπάνιες Bentley είναι η 4,5-λίτρων Embiricos, το αυτοκίνητο του Έλληνα εφοπλιστή και οδηγού αγώνων που κατοικούσε στο Παρίσι την δεκαετία του 1930. Το αυτοκίνητο βρέθηκε τον 15-γουστο στο εργοστάσιο της Bentley στο Crewe της Αγγλίας και η Bentley δεν έχασε την ευκαιρία να δηλώνει περήφανη γι’αυτό.

Το αυτοκίνητο κατασκευάστηκε στη δεκαετία του ’30, τότε που η Bentley άνηκε στην Rolls-Royce. Η Bentley είχε συνεργαστεί με τον ανεξάρτητο Γαλλικό coachbuilder, Pourtout Carrossier για τη κατασκευή

του one-off αυτοκινήτου.

Το τελικό αποτέλεσμα είχε καλύτερη αεροδυναμική, ικανή ώστε να πιάνει τα 184,5 χλμ/ώρα. Πήρε άδεια να κυκλοφορεί κανονικά στους δρόμους και το 1939, ο Εμπειρίκος την πούλησε στον Soltan Hay, Βρετανός οδηγός αγώνων, ο οποίος με το αυτοκίνητο πήρε μέρος στον 24-ωρο αγώνα του Le Mans, μετά το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, με την καλύτερη θέση που πήρε να ήταν η 6η το 1949. Τα τελευταία χρόνια, η Embiricos βρίσκεται μέσα σε ένα μουσείο αυτοκινήτων της Καλιφόρνια.

Η Bentley εμπνεύστηκε από το αυτοκίνητο και το 1939, ο σχεδιαστής της Ivan Evernden, μαζί με την ομάδα του κατασκεύασαν το πρωτότυπο Corniche, το οποίο δυστυχώς καταστράφηκε κατά τη διάρκεια του 2ο Παγκοσμίου Πολέμου. Το επόμενο μοντέλο που βασίστηκε πάνω στην Embiricos ήταν η Type R Continental του 1952 με την Bentley να μας λέει ότι ακόμη και σήμερα, η Continental GT Coupe χρησιμοποιεί στοιχεία της Embiricos.

Επίσης η Bentley ανακοίνωσε ότι στο Pebble Beach θα παρουσιάσει για πρώτη φορά στο αμερικάνικο κοινό τη νέα Continental GT Speed καθώς και το πρωτότυπο  EXP 9 F concept. Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείς να βρεις στο δελτίο τύπου που ακολουθεί


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα