Η Chevrolet έκανε την Camaro SS πιο δυνατή από την Corvette

Ένα κατώτερο μοντέλο μιας εταιρείας ίσως είναι ταχύτερο από ένα άλλο που ανήκει σε ανώτερη κατηγορία, καθώς μπορεί να φορά κινητήρα που είναι πιο δυνατός από το επόμενο βασικό μοντέλο. Ελπίζω να μη σε μπέρδεψα, αλλά τα πράγματα θα ξεκαθαρίσουν αν μιλήσουμε για τις Camaro και Corvette, που βρίσκονται υπό τη σκέπη της Chevrolet.

Ξέρουμε ότι η Camaro είναι «μικρότερο» μοντέλο από την Corvette, αλλά η Camaro SS, θα μπορούσε να αποδίδει περισσότερα άλογα από την πιο αδύναμη έκδοση της «Vette».

Οι Αμερικανοί μάς λέει, όμως, ότι δεν ισχύει αυτό, καθώς ο LT1 V8 κινητήρας, 6,2 λίτρων, της Camaro SS βγάζει 455 ίππους και 617 N·m ροπής, ενώ αντίθετα στην περίπτωση της Corvette αποδίδει 460 ίππους και 630 N·m ροπής.

Αυτή είναι η δύναμη που υπάρχει στον στρόφαλο, αλλά τι γίνεται με τη δύναμη στον τροχό; Μια πρόσφατη δυναμομέτρηση της Camaro SS έδειξε 431 άλογα και 580 N·m, όταν η αντίστοιχη δύναμη που φτάνει στους τροχούς της Corvette είναι 402,4 άλογα και 534 N·m. Οι απώλειες είναι μικρότερες, έτσι η Camaro είναι πρακτικά πιο δυνατή από τη βασική Corvette.

2016 Camaro SS Baseline Chassis Dyno Testing00:59 C7 Corvette Stingray Dyno01:37
Keywords
Τυχαία Θέματα