Η Fiat ίσως κατασκευάζει αυτοκίνητα της Mazda στο εργοστάσια της Chrysler

Τη περασμένη εβδομάδα έγινε γνωστό ότι η Alfa Romeo και η Mazda θα βγάλουμε το 2015 ένα νέο roadster αυτοκίνητο, βασιζόμενο στη πλατφόρμα της επόμενης γενιάς του ΜΧ-5 το οποίο θα κατασκευάζεται στην Ιαπωνία και τώρα φαίνεται ότι η Fiat να κατασκευάζει αυτοκίνητα της Mazda

στα εργοστάσια της Chrysler σε όλο τον κόσμο.

Ο Sergio Marchionne, Διευθύνων Σύμβουλος της Fiat και της Chrysler δήλωσε ότι είναι ανοικτός σε συνεργασίες ώστε να μειωθεί επιπλέον το κόστος παραγωγής των αυτοκινήτων των δύο εταιριών, και να επεκτείνουν τις πωλήσεις τους στη παγκόσμια αγορά.

Η Fiat ήδη κατασκευάζει για λογαριασμό της Ford, το Ka στο εργοστάσιο της στη Πολωνία, εκεί που κατασκευάζεται και το Fiat 500. Επίσης η Fiat συνεργάζεται με την Suzuki στην Ουγγαρία, ώστε να κατασκευάσουν από κοινού το νέο Sedici, επενδύοντας από κοινού 1 δις ευρώ για την ανάπτυξη του νέου αυτοκινήτου.

Τα οικονομικά στοιχεία καθιστούν πλέον πολύ δύσκολο, για τους περισσότερους κατασκευαστές αυτοκινήτων, να παράγουν όλες τις πλατφόρμες και τους κινητήρες για τα αυτοκίνητα τους, και έτσι όλοι, ανάμεσα τους και η Fiat, είναι πρόθυμοι ώστε να συμμετάσχουν σε συζητήσεις για να μειώσουν το κόστος παραγωγής.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα