Η Fisker αντιμετωπίζει διεκδικήσεις που αγγίζουν το 1 δις δολάρια

13:20 1/3/2014 - Πηγή: AutoBlog

Η Fisker μπορεί να πέρασε στα χέρια της Κινεζικής Wanxiang Group και αυτή να θέλουν να ξεκινήσουν την παραγωγή όσο πιο σύντομα γίνεται, αλλά τα προβλήματα της εταιρίας και κατ’ επέκταση των Κινέζων δεν έχουν τελειώσει.

Σύμφωνα με μία λίστα που κατατέθηκε στο δικαστήριο την Παρασκευή που μας πέρασε, 618 άτομα ή επιχειρήσεις, ισχυρίζονται πως η Fisker τους χρωστά 985.4 εκατομμύρια δολάρια. Από αυτά τα χρήματα βέβαια αφαιρούνται τα 149.2 εκατομμύρια με τα οποία “αγόρασε” τα περιουσιακά στοιχεία (συμπεριλαμβανόμενου του εργοστασίου)

το Κινεζικό group που σημαίνει πως μένουν 836 εκατομμύρια.

Στα 594.6 εκατομμύρια δολάρια ανέρχονται οι μη-εξασφαλισμένες απαιτήσεις και στα 383.5 εκατομμύρια οι εξασφαλισμένες. Στις μη εξασφαλισμένες, ξεχωρίζουν τα 223 εκατομμύρια που διεκδικεί με 12 διαφορετικές εκδοχές του ονόματος, ένα group ονόματι AEI ενώ στις εξασφαλισμένες, η Hybrid Tech Holdings διεκδικεί 168 εκατομμύρια. Στους πιστωτές συμπεριλαμβάνονται κι άλλα ονόματα φυσικά, μεταξύ των οποίων η πολιτεία του Delaware, μία ομάδα πρώην εργαζομένων, η General Motors και η Φινλανδική Valmet Automotive.

[Πηγή: DelawareOnline]

Keywords
Τυχαία Θέματα