Η Ford πιστεύει ότι οι αισθητήρες στα αυτοκίνητα έχουν μέλλον, μηνύθηκε λόγω των υπερβολικά αισιόδοξων νούμερων κατανάλωσης στα υβριδικά της

Η Ford πιστεύει ότι οι αισθητήρες στα αυτοκίνητα έχουν μέλλον αφού για παράδειγμα οι βιομετρικοί αισθητήρες θα είναι σε θέση να μετρούν τα επίπεδα άγχους του οδηγού και να συμβάλουν στη καλύτερη υποστήριξη του. Αυτή την χρονική περίοδο, η Ford εργάζεται πάνω σε αισθητήρες πραγματικού χρόνου μέσω ραντάρ και καμερών, οι οποίοι μπορούν να αξιολογούν και να παρέχουν βοήθεια, ώστε να μένει ανεπηρέαστη η προσοχή του οδηγού από εξωτερικούς παράγοντες.

Η Ford

προσπαθεί επίσης να βρει μεθόδους για τη πρόβλεψη της συμπεριφοράς των οδηγών, προκειμένω να βελτιστοποιήσει την απόδοση των αυτοκινήτων της. Παράλληλα, η Μπλε Οβάλ εταιρία πειραματίζεται πάνω σε μια τεχνολογία που την ονομάζει “προηγμένη μηχανική μάθηση” και ήδη την έχει τοποθετήσει στα plug-in υβριδικά Fusion και C-Max Energi, η οποία μαθαίνει την διαδρομή που ακολουθεί κάθε ημέρα ο οδηγός, έτσι ώστε να εκμεταλεύεται πλήρως τη χρήση του ηλεκτροκινητήρα. Το Fusion μάλιστα είναι το πρώτο μοντέλο της Ford που διαθέτει 74 τέτοιους αισθητήρες οι οποίοι παρακολουθούν το τι συμβαίνει γύρω από το αυτοκίνητο, κάνοντας τη ζωή του οδηγού ευκολότερη.

Από την άλλη, η Ford μηνύθηκε λόγω των υπερβολικά αισιόδοξων νούμερων κατανάλωσης στα υβριδικά της Fusion και C-Max. H Ford δηλώνει ότι αυτά έχουν μέση κατανάλωση 47 MPG, αλλά οι δοκιμές του Consumer Reports έδειξαν ότι το μεν Fusion έχει κατανάλωση 37 MPG, το δε C-Max 39 MPG. Η λογική λέει ότι η Ford θα αναγκαστεί να δώσει αποζημιώσεις στους πελάτες της, όπως έκανε και η Hyundai.

Στις σχετικές ειδήσεις η Ford ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει 773 εκατ. δολάρια στα έξι εργοστάσια της στο Νότιο Μίσιγκαν, δημιουργώντας έτσι 2.350 νέες θέσεις εργασίας. Τα χρήματα είναι μέρος της συνολικής επένδυσης ύψους 6,2 δισ. δολαρίων της Ford στην Αμερική έως το 2015, ενώ μέχρι τότε θα προσλάβει 12.000 ωρομίσθιους υπαλλήλους.

Τέλος δες και ένα video με το πως οι μηχανικοί της Ford χρησιμοποιούν τους MakerBot 3D εκτυπωτές για να δοκιμάσουν πρωτότυπα

Keywords
Τυχαία Θέματα