Η GM εργάζεται πάνω σε ένα εφεδρικό σχέδιο παραγωγής αυτοκινήτων στη Νότιο Κορέα, λόγω της έντασης με τη Βόρειο Κορέα

20:26 7/4/2013 - Πηγή: AutoBlog

O CEO της General Motors, Dan Akerson, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης του στο δίκτυο CNBC δήλωσε ότι ήδη εργάζονται πάνω σε ένα εναλλακτικό πλάνο για τη παραγωγή των αυτοκινήτων της στη Νότιο Κορέα, λόγω της έντασης στη περιοχή που έχει δημιουργηθεί από την επιθετική στάση της Βορείου Κορέας.

Ο Akerson δήλωσε ότι εργάζονται πάνω σε ένα πλάνο στο οποίο οι εργαζόμενοί των εργοστασίων της να είναι ασφαλής, αλλά είναι πολύ δύσκολο να μεταφέρουν αλλού τη παραγωγή.

Η GM διαθέτει 5 εργοστάσιο στη Νότιο Κορέα, τα οποία κατασκευάζουν 1,3 εκατ. αυτοκίνητα ετησίως, τα 145.000 εξ’αυτών να προορίζονται για τη τοπική αγορά. Συμπλήρωσε λέγοντας ότι ζητά ήδη συμβουλές από τους συμβούλους της εταιρίας, στο τι μπορούν να κάνουν σε περίπτωση που η κρίση ενταθεί, αφού τα εργοστάσια της Νοτίας Κορέας, είναι ζωτικής σημασίας για τη παγκόσμια παραγωγή της GM.

Τέλος ο CEO του Αμερικάνικου Κολοσσού, και της δεύτερης μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας του κόσμου, δήλωσε ότι η ζήτηση νέων αυτοκινήτων στην Αμερική θα αυξηθεί μέσα στα επόμενα 4 με 5 χρόνια, αφού όλο και περισσότεροι Αμερικάνοι θα έχουν την επιθυμία να αλλάξουν το γερασμένο αυτοκίνητό τους.

[Πηγή: Business Week, The Wall Street Journal, CNBC]

Keywords
Τυχαία Θέματα