Η Honda αναπτύσσει τεχνολογία που βοηθά στη μείωση των μποτιλιαρισμάτων

15:55 2/5/2012 - Πηγή: AutoBlog

H Honda αναπτύσσει ένα νέο σύστημα θέλοντας να μειώσει τα μποτιλιαρίσματα. Το σύστημα επικοινωνεί με τα άλλα αυτοκίνητα και ελέγχει το πότε κάποιος οδηγός πατήσει με δύναμη τα φρένα που θα έχει ως συνέπεια, να κάνουν το ίδιο και οι οδηγοί που τον ακολουθούν, διακόπτοντας έτσι την ομαλή κυκλοφορία των αυτοκίνητων.

Η βασική ιδέα του συστήματος είναι αν ο οδηγός θα μπορούσε να επιβραδύνει την ταχύτητα του οχήματος του, και όχι να ακινητοποιείται, έτσι ώστε να κέρδιζαν και χρόνο, αλλά και καύσιμο. Έχει αναπτυχθεί σε συνεργασία

με το τμήμα του Κέντρου Ερευνών και Προηγμένων Επιστημών και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου του Τόκιο, όπου κατασκεύασαν μερικά τερματικά που επιτρέπουν την ασύρματη επικοινωνία των αυτοκινήτων. Σε σχέση με άλλα συστήματα παρακολούθησης της κυκλοφορίας, το σύστημα διαφέρει επειδή διαθέτει έγχρωμες οθόνες ώστε να μεταφέρει στον οδηγό όλες εκείνες τις πληροφορίες που χρειάζεται, ώστε να κάνει ομαλότερη την επιτάχυνση και πιο σταδιακή την επιβράδυνση. Μπορεί να συνεργαστεί με τα ενεργά cruise control έτσι ώστε να ρυθμίζει αυτόματα την ταχύτητα μεταξύ μιας ομάδας οχημάτων.

Οι πρώτες δοκιμές θα ξεκινήσουν μέσα στον Μάιο σε Ιταλία και Ινδονησία με την Honda να υποστηρίζει ότι το σύστημα αυτό μπορεί να αυξήσει την μέση ωριαία ταχύτητα στους δρόμους των μεγάλων αστικών κέντρων κατά 23%, μειώνοντας έως και 8% την κατανάλωση βενζίνης.

Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα