Η Honda έχασε ένα δικαστήριο σχετικά με τη κατανάλωση λαδιού του V6 κινητήρα της

Μια υπόθεση που δεν είχε γίνει γνωστή στα μέσα αποκάλυψε το Automotive News. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Honda συμφώνησε ώστε να σταματήσει η δίκη κατά της, για ένα θέμα κατανάλωσης λαδιού που επηρεάζει συνολικά 1,6 εκατ. αυτοκίνητα.

Η μήνυση αφορά τα Accord (2008-12), Odyssey (2008-13), Pilot (2009-13) και Crosstour (2010-13) τα οποία

φορούν τον 3,5-λίτρων V6 κινητήρα της με μεταβλητή διαχείριση κυλίνδρων (VCM). Οι κινητήρες αυτοί ενδέχεται να αντιμετωπίζουν προβλήματα με ρετάρισμα, υπερβολική κατανάλωση λαδιού και θέματα με τα μπουζί.

Ως μέρος της συμφωνίας (μπορείς να την δεις εδώ σε PDF), η Ιαπωνική εταιρία συμφώνησε να επεκτείνει την εγγύηση αυτών των κινητήρων στα 8 χρόνια χωρίς περιορισμών χιλιομέτρων και να επιστρέψει στους πελάτες της τα χρήματα, από τις όποιες επισκευές που είχαν κάνει στους κινητήρες τους, που σχετίζονταν με τα μπουζί, τα πιστόνια ή ακόμη και σε ορισμένες περιπτώσεις την αντικατάσταση ολόκληρου του κινητήρα.

Οι δικηγόροι πήραν από τη Honda 800.000 δολάρια ως αποζημίωση, ενώ ο Vince Eagen, ο άνθρωπος που ξεκίνησε τη δικαστική διαμάχη με τη μήνυση του, πήρε $1.000 για τον χρόνο και την προσπάθεια του. Η τελική απόφαση θα παρθεί στις 21 του ερχόμενου Μάρτη.

[Πηγή: Automotive News]

Keywords
Τυχαία Θέματα