Η Hyundai ξανά-αντιμετωπίζει προβλήματα σχετικά με την οικονομία καυσίμου που ανακοινώνει

Η Hyundai βρίσκεται σε μπελάδες για ακόμη μια φορά σχετικά με την οικονομία καυσίμου που ανακοινώνει για τα μοντέλα της. Αυτή τη φορά δεν είναι οι Αμερικάνικες αρχές, αλλά η κυβέρνηση της Νοτίου Κορέας που ερευνά τόσο την Hyundai όσο και την Ssangyong, επειδή πιστεύει πως οι δύο κατασκευαστές έχουν ανακοινώσει μικρότερα νούμερα κατανάλωσης καυσίμου για τα Hyundai

Santa Fe και Ssangyong Korando Sports. Η έρευνα γίνεται από δύο υπουργεία της Νοτίου Κορέας ( Υπουργείο Χωροταξίας, Υποδομών και Μεταφορών και Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Ενέργειας).

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των Κορεατών, στα δύο αυτοκίνητα έχει υπερεκτιμηθεί η μέση κατανάλωση τους κατά 8%. Αν τα υπουργεία επαληθευτούν, τότε οι δύο εταιρίες θα πρέπει να πληρώσουν πρόστιμο ύψους 1 δισ. γουόν Κορέας για τη Hyundai (€722.55) και 200 εκατ. γουόν Κορέας για τη Ssangyong (€144.510).

Η Hyundai είναι η τρίτη φορά που κατηγορείται για ψεύδη νούμερα κατανάλωσης, μιας και παραδέχθηκε ανοιχτά πως ήταν λίγο υπερβολική όσον αφορά στην κατανάλωση του 2015 Sonata σε υλικό που διανεμήθηκε στον τύπο, ενώ είχε κάνει ακριβώς το ίδιο πράγμα για 8 μοντέλα της από το 2011 έως και το 2013 και στο τέλος, αναγκάστηκε να αποζημιώσει τους ιδιοκτήτες 900.000 αυτοκινήτων με 353 δολάρια (κατά μέσο όρο).

Keywords
Τυχαία Θέματα