Η Jaguar δουλεύει πάνω στον αντικαταστάτη της XK και σε μία “Speedster” έκδοση της F-Type

H Jaguar έρχεται με φόρα από τα μετόπισθεν και έχει σχεδιάσει μία ριζική επέκταση της γκάμας της, τα αποτελέσματα της οποίας θα αρχίσουν να φαίνονται τα προσεχή χρόνια.

Πρώτα απ’ όλα, μετά το καλοκαίρι, περιμένουμε την παρουσίαση του entry-level μοντέλου της Αγγλικής εταιρίας. Η XE όπως θα ονομάζεται τελικά, θα κάνει το ντεμπούτο της στην έκθεση του Παρισιού ενώ οι πωλήσεις της θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2015. Θα βασίζεται

σε μία ολοκαίνουρια αλουμινένια πλατφόρμα και θα προσφέρεται με διάφορους κινητήρες, μεταξύ των οποίων και 4-κύλινδροι. Περιττό να αναφέρω πως η Jaguar ποντάρει πάρα πολλά σε αυτό το μοντέλο…

Επίσης μέσα στο 2015, περιμένουμε την πρώτη σειρά αναβαθμίσεων/βελτιώσεων για την F-Type. Εκτός του ότι προηγούμενα δημοσιεύματα έκαναν λόγο για μία νέα βασική έκδοση που θα κινείται από έναν twin-turbo δίλιτρο 4-κύλινδρο κινητήρα με περίπου 300 άλογα, πληροφορίες κάνουν λόγο και για μία “Speedster” έκδοση, εμπνευσμένη από το Project 7 concept (φωτό).

Το 2016, εκτός απροόπτου, θα παρουσιαστεί η δεύτερη γενιά της XF. Αυτή θα βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα με την XE και θα έχει περίπου το ίδιο μέγεθος με το μοντέλο που αντικαθιστά, αλλά θα προσφέρει σημαντικά καλύτερους χώρους χάρη στο βελτιωμένο packaging.

Αν αληθεύουν οι πληροφορίες, έναν χρόνο αργότερα, το 2017, θα παρουσιαστεί ο αντικαταστάτης της XK που θα σταματήσει να παράγεται αυτό το καλοκαίρι. Μέχρι στιγμής τίποτα δεν είναι επίσημο αλλά με δεδομένες τις δηλώσεις του Ian Callum, θα μεγαλώσει σε μέγεθος και θα μπει στην luxury κατηγορία.

Το 2018, περιμένουμε την νέα XJ. Το αυτοκίνητο θα είναι μεγαλύτερο και πιο ευρύχωρο από την τωρινή XJ αλλά ο σχεδιασμός του θα γίνει πιο συντηρητικός για να “ταιριάζει” με το κοινό στο οποίο απευθύνεται. Προφανώς τα υψηλά κλιμάκια της Jaguar έκριναν ότι δεν χρειάζεται πειραματισμός σε αυτήν την κατηγορία και δεν τους αδικώ. Υπάρχει επίσης το ενδεχόμενο να λανσαριστεί και μία coupe έκδοση αλλά αυτή είναι ακόμα “στον αέρα”.

Τέλος, υπάρχουν φήμες που λένε πως η Jaguar ετοιμάζει ένα compact μοντέλο για να μπει στην κατηγορία των high-end μικρών αυτοκινήτων. Αυτό, θα είναι μπροστοκίνητο (θα προσφέρεται και σύστημα τετρακίνησης ως extra) και θα παρουσιαστεί το 2020. Ωστόσο, επαναλαμβάνω, είναι φήμη και ως τέτοια την αναφέρουμε.

[Πηγή: CarMagazine]

Keywords
Τυχαία Θέματα