Η Mazda έχασε 976 εκατ. ευρώ το 2011, ψάχνει νέους συνεργάτες [w/video]

Η Mazda ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα της για το 2011 όπου παρουσίασε καθαρή ζημιά ύψους 100 δις γιέν (976 εκατ. ευρώ) με τις πωλήσεις της να έχουνε μειωθεί κατά 2%, αφού πούλησε 1.25 εκατ. μονάδες. Αυτή είναι η τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, όπου η Mazda παρουσιάζει αρνητικά αποτελέσματα και είναι η δεύτερη μεγαλύτερη απώλεια των τελευταίων 11 ετών, μετά τα 1.5 δις

ευρώ, που έχασε το 2011.

Ο CEO της Mazda, Takashi Yamanouchi δήλωσε ότι αναζητούν πλέον εταίρους προκειμένου να ξεπεράσουν τις οικονομικές δυσκολίες. Πρόσθετε ότι μια αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου είναι πλέον απαραίτητη, αφού αν δεν γίνει, τότε η Mazda θα οδηγηθεί σε καθίζηση.

Από την άλλη, ανακοίνωσε το νέο σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος SCBS (Smart City Brake Support) το οποίο βοηθά τον οδηγό να αποφύγει μια πιθανή σύγκρουση όταν αυτός οδηγεί με μικρή ταχύτητα εντός πόλης από 4 έως 30 χλμ/ώρα. Το σύστημα θα τοποθετηθεί αρχικά στο CX-5 το οποίο θα ξεκινήσει να κατασκευάζεται από φέτος την άνοιξη και χρησιμοποιεί ένα λέιζερ αισθητήρα για να ανιχνεύσει ένα όχημα ή ένα εμπόδιο και αυτόματα μειώνει την διαδρομή του πεντάλ του φρένου, ώστε να μειώσει έτσι τον χρόνο φρεναρίσματος. Αν ο οδηγός δεν αντιδράσει, τότε το σύστημα φρενάρει μόνο του το αυτοκίνητο και μειώνει την ισχύ του κινητήρα ταυτόχρονα. Το σύστημα περιλαμβάνει επίσης και σύστημα αποτροπής επιτάχυνσης για το αυτόματο κιβώτιο  “Acceleration Control for Automatic Transmission”, το οποίο βοηθά στο αποφευχθούν περιστατικά αυτόματης επιτάχυνσης, σε περίπτωση που ο οδηγός μπερδέψει το γκάζι με το φρένο. Τέλος η Mazda έβγαλε και νέα διαφήμιση όπου διαφημίζει τη νέα SKYACTIV-G τεχνολογία της.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα