Η Mazda και η Alfa Romeo θα κατασκευάσουν κοινό πισωκίνητο roadster

 

H Mazda και η Fiat ανακοίνωσε ότι υπέγραψαν ένα μνημόνιο συνεργασίας ώστε να κατασκευάσουν από κοινού ένα νέο roadster για την Mazda και την Alfa Romeo, το οποίο θα βασίζεται πάνω στην πισωκίνητη πλατφόρμα της επόμενης γενιάς του Mazda MX-5.

Τα δύο αυτοκίνητα θα διαφέρουν στιλιστικά και θα φοράνε διαφορετικούς κινητήρες ανάλογα με την μάρκα. Ωστόσο, η κατασκευή και των δύο, θα γίνεται στο εργοστάσιο της Mazda στη Χιροσίμα της Ιαπωνίας, με τη παραγωγή τους να ξεκινά από το 2015.

 Η τελική συμφωνία αναμένεται να υπογραφεί μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2012 με τις δύο εταιρίες, να συμφωνούν να συζητήσουν για περαιτέρω ευκαιρίες για συνεργασία στην Ευρώπη. Αναλυτικές δηλώσεις των δύο CEO των εταιριών μπορείς να βρεις στο δελτίο τύπου που ακολουθεί, με τον CEO της Mazda, Takashi Yamanouchi, να δηλώνει ότι η κίνηση αυτή είναι το πρώτο βήμα συνεργασίας της Mazda, ενώ ο CEO της Fiat, Sergio Marchionne, δήλωσε ότι η συμφωνία αυτή η απόδειξη ότι το Fiat Group θέλει να κάνει την Alfa Romeo παγκόσμια μάρκα.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα