Η McLaren βοήθησε στη σχεδίαση ενός σκάφους ώστε να χωρά μια MP4-12C

Το τμήμα Applied Technologies της McLaren, βοήθησε στον σχεδιασμό του σκάφους CXL της UltraLuxum. Το σκάφος 48 μέτρα μήκους, είναι κατασκευασμένο από ελαφριά υλικά όπως το carbon, έχοντας αναδιπλούμενα πλαινά δοκάρια τα οποία μπορούν να ανοίξουν έως 23 μέτρα, όταν το σκάφος πλέει στην ανοικτή θάλασσα, και να μαζευτούν στα 11 μέτρα, όταν πλέει μέσα σε κάποιο λιμάνι.

Στο εσωτερικό του υπάρχουν ότι περιμένεις να δεις σε ένα πολυτελές σκάφος, όπως ένα μεγάλο

πολυτελές σαλόνι, 4 καμπίνες για τους επισκέπτες και 3 καμπίνες για το πλήρωμα, ένα καθιστικό, κουζίνα αλλά και ένα γκαράζ που χωρά ακριβώς μια MP4-12C.

Το πλοίο εκτός από τα πανιά, μπορεί να εφοδιαστεί και με έναν υβριδικό κινητήρα που συνδυάζει έναν πετρελαιοκινητήρα και ηλεκτροκινητήρες, οι οποίοι τροφοδοτούνται από μπαταρίες ιόντων λιθίου, ο οποίος μπορεί να κινήσει το βάρους 150 τόνων πλοίο με ταχύτητα έως 15 κόμβων.

While the CXL normally uses wind power, it can be equipped with an optional hybrid system that has electric motors, lithium-ion batteries and, presumably, diesel engine-generators. It enables the 150 ton yacht to cruise at speeds up to 15 knots.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα