Η Rolls-Royce κάποτε μήνυσε εταιρία που έκανε kits για Beetles…

12:30 8/2/2015 - Πηγή: AutoBlog

Υπήρχε μία εποχή που μπορούσες να οδηγείς ένα αυτοκίνητο που δεν έπαιρνε τον εαυτό του στα σοβαρά χωρίς άγχος ή ντροπή. Μία εποχή που εταιρίες όπως η A&A Fiberglass, κατασκεύαζαν kits όπως το “The Elegant Beetle” που μεταμόρφωναν ένα απλό και ταπεινό Beetle σε μία mini, low-budget Rolls-Royce!

Rolls-Royce… λέμε τώρα. Όμως η Αγγλική εταιρία το πήρε πολύ προσωπικά και δεν υπήρχε περίπτωση να αφήσει αυτή την προφανή “παραβίαση copyright” οπότε προχώρησε στο μοναδικό λογικό πράγμα που μπόρεσε να σκεφτεί: Μήνυση!

Προφανώς η Rolls-Royce

είχε δίκιο και προφανώς κέρδισε την δικαστική μάχη που ακολούθησε αλλά… σοβαρά; Δηλαδή πόσο ζημίωνε την Rolls-Royce η χρήση από την A&A Fiberglass trademarks όπως η “Flying Lady” και η “Classic Grill”; Δηλαδή έχανε πελάτες ή prestige από μία εταιρία που κατασκευάζει fiberglass bodykits και που χρησιμοποιεί την “Κλασική Γρίλια”; Ναι, η A&A Fiberglass παρανόμησε… αλλά αγαπητή Rolls-Royce… δικαστικά; Δεν είναι ότι η εν λόγω Αμερικάνικη εταιρία πουλάει απομιμήσεις Rolls-Royce. Είναι για μία εταιρία που κατασκευάζει fiberglass bodykits για Beetles! Απόγνωση; Ανοησία; Υπερβάλλον ζήλος; Τι λες;

Keywords
Τυχαία Θέματα