Η Toyota ετοιμάζει τον αντίπαλο της AMG

Η Toyota φαίνεται ότι δεν είναι διατεθιμένη να αρκεστεί στα υβριδικά-οικολογικά μοντέλα και να αφήσει ένα σεβαστό κομμάτι της αγοράς να της ξεφύγει όπως δεν είναι διατεθιμένη να αφήσει τις εγκαταστάσεις του «νεκρού» πλέον τμήματος της F1 να σαπίσουν στην αχρηστία. Έτσι, υπάρχουν ενδείξεις ότι ετοιμάζεται να εισάγει στην αγορά ένα νέο sub-brand με την ονομασία TMG (Toyota Motorsport GmBH) που θα μπει στα χωράφια των AMG και M-Division και θα προσπαθήσει

να τους κερδίσει στο παιχνίδι τους.

Ο πρόεδρος της TMG, Yoshiaki Kinoshita μιλώντας στους δημοσιογράφους στις εγκαταστάσεις της Toyota Europe Motorsport στην Κολωνία, είπε:

Όταν σταματήσαμε την εμπλοκή μας στην Formula 1, αποφασίσαμε αρκετά πράγματα. Ένα από αυτά ήταν το να γίνουμε μία εταιρία τύπου AMG και τώρα προσπαθούμε να το πετύχουμε. Πόσο πιθανό είναι δεν ξέρω. Αλλά είμαστε σε καλή θέση.

Για την ακρίβεια είναι σε πολύ καλή θέση καθώς ήδη η TMG έχει πιάσει δουλειά πάνω σε ένα Lexus LS460 που θα κινείται από έναν twin-turbo V8, 4,6 λίτρων που θα αποδίδει κοντά στα 650 άλογα και που αναβαθμίζεται μηχανικά/αεροδυναμικά και στυλιστικά στις εγκαταστάσεις της TMG στην Κολωνία αλλά δυστυχώς δεν είναι ακόμα σε σημείο για παρουσίαση στον τύπο. Όταν ρώτησαν τον κ. Kinoshita για το ποια μοντέλα της Toyota και της Lexus θα τροποποιούν  και ότι το GT-86 φαίνεται να είναι μία προφανής επιλογή, αυτός απάντησε πως είναι «πολύ μικρό» που σημαίνει ότι προτεραιότητα έχουν τα μεγαλύτερα, ακριβότερα μοντέλα των εταιριών.

Η τελική απόφαση για το μέλλον του sub-brand, δεν έχει ληφθεί ακόμα και δεν πρόκειται να ληφθεί για τουλάχιστον 6-9 μήνες αλλά τα σημάδια είναι ενθαρρυντικά. Ο κ. Kinoshita αποκάλυψε επίσης ότι η TMG εργάζεται πάνω σε μία πιθανή εμπλοκή της Toyota στο WRC με ένα υβριδικό Yaris  καθώς και σε έναν νέο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 1,6 λίτρων που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί τόσο στο WRC όσο και στο World Touring Car Championship. Εμείς από την πλευρά μας δεν μπορούμε παρά να χαιρόμαστε για τέτοιου είδους προσπάθειες καθώς αφενός θέλουμε όλο και περισσότερες εταιρίες αν ασχολούνται με τα motorsports και αφετέρου θέλουμε να δούμε στο μέλλον ένα πραγματικά γρήγορο και ενδιαφέρον Lexus/Toyota.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα