Η Toyota ίσως εξαγοράσει την Boston Dynamics από την Google

11:16 2/6/2016 - Πηγή: AutoBlog

Η Toyota βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Alphabet της Google, για να εξαγοράσει την εταιρεία ερευνών και ανάπτυξης ρομποτικών συστημάτων Boston Dynamics. Η Alphabet (Google) είχε εξαγοράσει την εταιρία το 2013 έναντι του ποσού των 500 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η Alphabet αποφάσισε να πουλήσει την Boston

Dynamics, αφού διαπίστωσε πως οι υλοποιήσεις της εταιρίας ρομποτικής δεν απέφεραν τα προσδοκώμενα, αμφισβητώντας μάλιστα την ικανότητα της εταιρείας να μπορέσει να δημιουργήσει πραγματικά έσοδα μέσα από τις έρευνές της – ειδικά μετά την απόφαση του Αμερικανικού Στρατού, ο οποίος δεν προχώρησε την παραγγελία των ρομποτικών “σκυλιών” της εταιρείας, περιγράφοντας τα ως “θορυβώδη και αργοκίνητα”.

Εκτός από την Toyota και η Amazon επεξεργάζεται το ενδεχόμενο εξαγοράς της Boston Dynamics. Ωστόσο πιο κοντά στην εξαγορά βρίσκεται η Toyota και για την ώρα παραμένει άγνωστο το ποσό που ζητά η Alphabet για να πουλήσει την Boston Dynamics.

Η Toyota θέλει να κάνει την Boston Dynamics κομμάτι του Toyota Research Institute (TRI), του νέου τμήματος που ανακοίνωσε τον Νοέμβριο του 2015 και επικεντρώνεται στην τεχνητή νοημοσύνη και την έρευνα πάνω στην ρομποτική. Μάλιστα, επικεφαλής του τμήματος ρομποτικής της Google, ο James Kuffner, έφυγε πριν από μερικούς μήνες από την εταιρεία για να πάει στην TRI. Η Toyota το έχει δηλώσει πως το μέλλον είναι τα ρομπότ και τα αυτοοδηγούμενα οχήματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα