Η Toyota μειώνει τη παραγωγή της λόγω έκρηξης σε προμηθευτή της

00:22 1/6/2016 - Πηγή: AutoBlog

Η Toyota αναγκάστηκε να αναστείλει και να περιορίσει την παραγωγή διαφόρων εργοστασίων της στην Ιαπωνία, λόγω έλλειψης ανταλλακτικών. Η έλλειψη οφείλεται σε μια έκρηξη που συνέβη στις 30 Μαΐου, στο εργοστάσιο του

προμηθευτή της Aisin Advics, ο οποίος προμηθεύει την Toyota με συστήματα πέδησης.

Από την έκρηξη τραυματίστηκαν τέσσερις εργαζόμενοι της Aisin Advics, με την Toyota να αναγκάζεται να ακυρώσει μια βάρδια στο εργοστάσιό της στην Takaoka στις 31 Μαΐου, όπου κατασκευάζει τα Corolla, iQ, Auris, Prius C, RAV4, Harrier και Wish. Σήμερα, 1 Ιουνίου δεν θα λειτουργήσει το εργοστάσιο της εταιρίας στη πόλη Motomachi, που κατασκευάζει τα Mirai, Crown, Mark X, Estima, Kyushu, όπως και τα μοντέλα της Lexus GS, ES, HS, CT, RX και NX.

Η παραγωγή των εργοστασίων σε κανονικό ρυθμό αναμένεται να επανέλθει τις επόμενες δύο ημέρες. Είναι η τρίτη φορά φέτος, που η Toyota αναγκάζεται να μειώσει τη παραγωγή της λόγω ελλείψεων ανταλλακτικών. Τον Ιανουάριο μια έκρηξη στο εργοστάσιο του προμηθευτή της Aichi Steel ανάγκασε την εταιρία να ακυρώσει ορισμένες βάρδιες, ενώ οι πρόσφατοι σεισμοί στην Ιαπωνία, προκάλεσαν και αυτοί ζημιές σε προμηθευτές της, με την εταιρία να αναστέλλει την λειτουργία ορισμένων εργοστασίων της.

Keywords
Τυχαία Θέματα