Η Toyota παρουσίασε στην Ιαπωνία τη crossover έκδοση του Prius c

Πριν περίπου ένα μήνα η Toyota παρουσίασε την MY2015 έκδοση του Prius c (Aqua στην Ιαπωνία), με τις αλλαγές να είναι μικρές, και να εντοπίζονται στη νέα μάσκα, η νέα γρίλια, τα LED φωτιστικά σώματα, τους νέους προφυλακτήρες, τη shark-fin κεραία και τα νέα

πίσω φωτιστικά σώματα.

Το μοντέλο, όμως, αν μένεις Ιαπωνία μπορείς να το αγοράσεις και σε έκδοση crossover, όπου η συγκερκιμένη έκδοση παρουσιάστηκε τις προηγούμενες μέρες. Ονομάζεται Toyota Aqua X-Urban με τη τιμή του να ξεκινά από τα ¥2.046.109 (€13.930). Διαθέτει κατά 20 χλστ. ψηλότερο αμάξωμα, πλασιτκά προστατευτικά περιμετρικά του αμαξώματος, ξεχωριστές ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών, ενώ προσφέρεται με διχρωμία στα πρότυπα του νέου Aygo.

Στο εσωτερικό υπάρχουν μαύρες με γκρι επενδύσεις για την βασική έκδοση, ή μαύρες με καφέ για τις ακριβότερες εξοπλιστικά εκδόσεις, που συνδυάζει δέρμα με ύφασμα.

Μηχανικά τίποτα δεν έχει αλλάξει σε σχέση με το Toyota Prius c, και έτσι το ιαπωνικό crossover φορά τον τετρακύλινδρο DOHC 1.500αρη κινητήρα βενζίνης απόδοσης 75 ίππων με 111 Nm ροπής που συνδυάζεται με τον ηλεκτροκινητήρα Toyota Hybrid System II (THS II) 61 ίππων και 169 Nm ροπής, που αποδίδουν συνολικά 100 άλογα. Ο ηλεκτροκινητήρας του μπορεί να κινήσει το αυτοκίνητο για 1,6 χλμ με μέγιστη ταχύτητα 40 χλμ/ώρα, με την μέση μικτή κατανάλωση, σύμφωνα με τον ιαπωνικό JC08 κύκλο μετρήσεως, να ανέρχεται στα 2,9 λίτρα/100 χλμ.

Keywords
Τυχαία Θέματα