Η Volkswagen αποκαλύπτει την νέα πλατφόρμα MQB

19:43 1/2/2012 - Πηγή: AutoBlog

H Volkswagen ανακοίνωσε και επίσημα τη νέα αρθρωτή πλατφόρμα της, την Modular Transverse Matrix (MQB – Modular Querbaukasten – σπονδυλωτή αρχιτεκτονική στα ελληνικά) η οποία θα τοποθετηθεί αρχικά στο νέο Audi A3, θα ακολουθήσει το νέο VW Golf και

σιγά σιγά θα τοποθετηθεί σε περισσότερα μοντέλα της μικρής και της μεσαίας κατηγορίας των Volkswagen, Audi, Skoda και Seat. Πάνω στη νέα πλατφόρμα θα κατασκευαστούν τα νέα Polo, Beetle, Golf, Scirocco, Jetta, Tiguan, Touran, Sharan, Passat και Volkswagen CC. Στο μέλλον όλα τα παραπάνω μοντέλα θα μπορούσαν θεωρητικά να κατασκευαστούν στην ίδια γραμμή παραγωγής ανεξαρτήτως του μεγέθους τους.

Δύο νέα συστήματα που ενσωματώνει η νέα πλατφόρμα είναι το νέο σύστημα διαχείρισης βενζίνης MOB αλλά και η νέα σειρά κινητήρων EA211 απόδοσης 60 έως 150 ίππων όπου περιλαμβάνουν και τον  νέο 1.400αρη TSI με τα 140 άλογα με το σύστημα απενεργοποίησης των δύο κυλίνδρων (ACT), και τον νέο αρθρωτό σύστημα διαχείρισης των πετρελαιοκινητήρων της σειράς EA288 απόδοσης 90 έως 190 ίππους. Το μεγάλο πλεονέκτημα της MQB πλατφόρμας είναι ότι μπορεί να φιλοξενήσει χωρίς τροποποιήσεις είτε κινητήρα εσωτερικής καύσης είτε ένα υβριδικό ή ηλεκτρικό κινητήρα. Η VW έχει ήδη ανακοινώσει ότι το 2013 θα ξεκινήσει την παραγωγή του Golf Blue-e-Motion.

Το μοντέλα που θα φοράνε τη νέα πλατφόρμα θα είναι ελαφρύτερα, θα διαθέτουν το νέο σύστημα φρεναρίσματος “multicollision” το οποίο βοηθά ώστε να αποφεύγονται ατυχήματα μιας και φρενάρει μόνο του το αυτοκίνητο και θα είναι στον στάνταρ εξοπλισμό στα νέα Audi A3 και VW Golf.

Η MQB πλατφόρμα αναπτύχθηκε με την βοήθεια του Modular Longitudinal System (MLB) της Audi, του Modular Standard System (MSB) της Porsche, με την τελευταία να είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη της “Νέας Μικρής Οικογένειας”, τα Volkswagen up!, Seat Mii και Skoda Citigo. Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείς να βρεις στο δελτίο τύπου που ακολουθεί.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα