Η Volkswagen μπορεί το 2017 να φέρει την ασύρματη φόρτιση στο κοινό;

12:42 3/4/2014 - Πηγή: AutoBlog

Υπάρχει η πιθανότητα, στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον, η Volkswagen να προσφέρει ασύρματη –με επαγωγή- φόρτιση για κάποια από τα ηλεκτρικά ή plug-in υβριδικά της μοντέλα. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, αυτό ίσως γίνει ακόμα και το 2017.

Αν οι πληροφορίες αυτές επαληθευτούν, θα είναι πάρα πολύ καλά νέα για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Οι ιδιοκτήτες τους, θα μπορούν απλά να παρκάρουν πάνω από τον αισθητήρα και να φεύγουν με την σιγουριά

πως οι μπαταρίες φορτίζουν χωρίς να είναι απαραίτητη κανενός είδους σύνδεση. Υπάρχει όμως ένα πρόβλημα. Το ίδιο πρόβλημα που έκανε την εμφάνιση του με τις δηλώσεις της Daimler και της Bosch σχετικά με την Tesla. Υπάρχουν κάποια standards στην αγορά και αν η Volkswagen μπει στην αγορά υπερβολικά νωρίς, χωρίς να έχει ξεκαθαρίσει η κατάσταση σε αυτόν τον τομέα, μπορεί να φέρει τους πελάτες της στη δύσκολη θέση του να αγοράσουν δύο διαφορετικά τέτοια (ακριβά) συστήματα για τα δύο αυτοκίνητα που έχουν.

Προς το παρόν, δεν υπάρχει αυτοκινητοβιομηχανία που να προσφέρει τέτοιο σύστημα ως extra κάποιου μοντέλου. Η Evatran διαθέτει ένα σύστημα ασύρματης φόρτισης για το Nissan Leaf και το Chevrolet Volt, η Toyota δοκιμάζει ένα Prius που φορτίζει ασύρματα και η Delphi εξελίσσει το δικό της σύστημα. Είμαι σίγουρος πως υπάρχουν κι άλλοι κατασκευαστές που μου διαφεύγουν αλλά πιστεύω πως έγινα κατανοητός. Διάφορα συστήματα που χρησιμοποιούν διάφορα standards εξελίσσονται, αλλά λίγα είναι στην αγορά.

[Πηγή: Ecomento]

Keywords
Τυχαία Θέματα