Η αστυνομία κατάσχεσε 25 πολυτελή αυτοκίνητα και αντικείμενα συνολικής αξίας 12 εκατ. ευρώ από πρώην αστυνομικό στη Νότιο Αφρική

Στη Νότιο Αφρική δεν ασχολούνται μόνο με την υπόθεση του Όσκαρ Πιστόριους, αλλά η αστυνομία διαλευκάνει μια από τις μεγαλύτερες υποθέσεις απάτης στη χώρα. Συνολικά μέχρι σήμερα έχουν κατασχεθεί 25 αυτοκίνητα και άλλα αντικείμενα αξίας 12 εκατ. ευρώ από έναν πρώην αστυνομικό και τη γυναίκα του.

Ο πρώην αστυνομικός Sibusiso

Mpisani είχε στο γκαράζ του έναν στόλο πολυτελών οχημάτων αποτελούμενα από μια Rolls-Royce Phantom Drophead Coupe, μια Rolls-Royce Ghost, μια Ferrari 612 Scaglietti, μια Porsche Cayenne Turbo, μια Porsche Panamera Turbo, μια Maserati GranCabrio, ένα Dodge Ram, δύο Hummer H2, καθώς και δύο θωρακισμένες BMW Σειράς 5.

Ο μισθός του αστυνομικού στη Νότιο Αφρική ανέρχεται περίπου στα 1.200 ευρώ και ο αστυνομικός δεν μπορεί να δικαιολογήσει την τόσο μεγάλη περιουσία του. Υπεύθυνη είναι η γυναίκα του, Shauwn Mpisane η οποία φέρεται πως έχει παραποιήσει στοιχεία της κατασκευαστικής της εταιρίας, έτσι ώστε να κερδίσει περισσότερα από 12 εκατ. ευρώ σε κυβερνητικά συμβόλαια. Η Shauwn καταδικάστηκε για φοροδιαφυγή το 2011 και τώρα η αστυνομία προχώρησε στις κατασχέσεις. Εκτός από τα αυτοκίνητα που έχει κατασχέσει, η αστυνομία αναφέρει ότι υπάρχουν και δύο Lamborghini, αλλά δεν τις βρήκε κατά τη πρώτη κατάσχεση.

[Πηγή: iol.co.za, MSN, zero2turbo]

Keywords
Τυχαία Θέματα