Η έκδοση παραγωγής της Aston Martin V12 Zagato θα παρουσιαστεί στο Concours d’ Elegance του Κουβέιτ

Όπως γνωρίζεις η Aston Martin V12 Zagato θα περάσει στη παραγωγή και η έκδοση παραγωγής της θα παρουσιαστεί στο Kuwait Concours d’ Elegance, που θα πραγματοποιηθεί για τρίτη συνεχόμενη χρονιά από τις 15 έως 18 Φεβρουαρίου. Το μοντέλο ειναι η νέα κοινή πρόταση των Άγγλων και των Ιταλών για τον εορτασμό των 50στων γενεθλίων του θρυλικού DB4GT Zagato και θα παραχθεί σε μόλις 150 αντίτυπα και η τιμή του ανακοινώθηκε στις £330.000 (€390.000) χωρίς φόρους.

Βασίζεται

πάνω στην V12 Vantage και είναι το 4ο κοινό αυτοκίνητο που βγάζουν οι δυο εταιρίες μετά τα V8 Vantage Zagato, DB7 Zagato και DB4GT Zagato.

Η ομάδα της Zagato εργάστηκε με την ομάδα μηχανικών της Aston Martin της οποίας επικεφαλής ήταν ο Chris Porritt, ο άνθρωπος που ήταν υπεύθυνος για την ανάπτυξη της One-77.

To V12 Zagato είναι ένα διθέσιο coupe με αλουμινένιο σώμα κατασκευασμένο στο χέρι, με αλουμινένιο πλαίσιο και roll cage κατασκευασμένο από χάλυβα υψηλής αντοχής. Σχεδιαστικά αυτό που κλέβει την παράσταση είναι η οροφή με τα δίπλα “bubble”.

Κάτω από το καπό τοποθετημένος προς την μέση του αυτοκινήτου, φωλιάζει ο V12 6.0-λίτρων απόδοσης 517 ίππων με 570 Nm ροπής. Συνδυάζεται με ένα 6-ταχυτο αυτόματο κιβώτιο τοποθετημένο στον πίσω άξονα με την κίνηση να μεταδίδεται αποκλειστικά σε αυτόν.

Φυσικά θα θυμάσαι ότι την αγωνιστική της έκδοση την είδαμε να τρέχει στον 24-ώρο αγώνα του Nurburgring το προηγούμενο καλοκαίρι.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα