Η Κίνα απαγορεύει τις δοκιμές αυτόνομων αυτοκινήτων στις εθνικές οδούς της

Οι ρυθμιστικές αρχές της Κίνας αποφάσισαν να αναστείλουν τις άδειες που είχαν δοθεί, ώστε οι αυτοκινητοβιομηχανίες να δοκιμάζουν τα αυτόνομα αυτοκίνητά τους στις εθνικές οδούς. Το Υπουργείο Βιομηχανίας της Κίνας, μαζί με την αστυνομία, έχουν καταλήξει σε ένα σχέδιο κανόνων σχετικά με τις δοκιμές αυτόνομων αυτοκινήτων, οι οποίοι για την ώρα δεν έχουν οριστικοποιηθεί. Μόλις αυτό συμβεί, τότε το κράτος θα ξαναδώσει τις σχετικές άδειες στις εταιρίες να συνεχίσουν τις δοκιμές αυτόνομων αυτοκινήτων στους αυτοκινητοδρόμους.

Με την Γερμανία να σκέφτεται την υποχρεωτική τοποθέτηση

μαύρων κουτιών στα αυτοκίνητα που εξοπλίζονται με αυτόνομη τεχνολογία, μια νέα έρευνα της HERE, δείχνει πως τα αυτόνομα αυτοκίνητα θα αυξήσουν την κυκλοφοριακή συμφόρηση, μιας και για να μην συμβεί αυτό, θα πρέπει να υπάρξει μεγαλύτερη συνεργασία μεταξύ των εταιριών, ώστε τα αυτόνομα αυτοκίνητα και οι κρατικές υπηρεσίες να ανταλλάσσουν δεδομένα.

Τέλος, σύμφωνα με εκπρόσωπο της General Motors, το πρώτο πλήρως αυτόνομο ηλεκτρικό μοντέλο της GM, θα είναι διαθέσιμο μόνο μέσω της πλατφόρμας της Lyft. Οι δοκιμές του έχουν ξεκινήσει εδώ και μήνες και είναι δεδομένο πως θα έχει τιμόνι, μιας και η CEO της GM, το θεωρεί δεδομένο.

Keywords
Τυχαία Θέματα