Και επίσημα η συνεργασία της Jaguar-Land Rover με την Chery [w/video]

Το κινεζικό κράτος έδωσε το πράσινο φως και έτσι η Jaguar-Land Rover συνεργάζεται πλέον και επίσημα με την Chery. Οι δύο εταιρίες, θέλοντας να το γιορτάσουν, εγκαινίασαν το νέο εργοστάσιο τους στη πόλη Changshu. Η κοινοπραξία που δημιουργήθηκε ονομάζεται Chery Jaguar Land Rover Automotive Company Ltd με το εργοστάσιο να είναι μέρος της επένδυσης συνολικού ύψους 1,4 δις

ευρώ, όπου εκτός από το εργοστάσιο συναρμολόγησης, θα δημιουργηθεί ένα νέο κέντρο έρευνας και ανάπτυξης καθώς και μια μονάδα παραγωγής κινητήρων.

Το εργοστάσιο θα είναι έτοιμο το 2014 και εκεί η Land Rover μαζί με την Jaguar θα κατασκευάζει τα μοντέλα που προορίζονται για την Κινεζική αγορά. Η Jaguar θα κατασκευάζει στη Κίνα τα Land Rover Freelander, Range Rover Evoque αλλά και το νέο μικρό sedan που ετοιμάζει.

H συνεργασία αυτή θα κάνει την Chery να κατασκευάζει και να πουλά τα μοντέλα της πρώτης στη Κίνα, αφού η Jaguar Land Rover θέλει να αυξήσει τις πωλήσεις της στην μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτου του κόσμου η οποία παρουσιάζει σημαντική ζήτηση σε πολυτελή αυτοκίνητα αλλά και σε SUV.

Επίσης θα δημιουργηθεί ένα νέο υπό-brand το οποίο θα κατασκευάσει ένα νέο μικρό crossover που θα βασίζεται στο Freelander. Λίγα πράγματα είναι γνωστά για το μοντέλο αυτό, αλλά οι φήμες το θέλουν να δανείζεται στοιχεία τόσο από τα μοντέλα της Land Rover όσο και της Chery DNA.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα